Om de punten: Jong FC Utrecht op bezoek bij Jong AZ

14 augustus 2023

Keuken Kampioen Divisie-seizoen start vanavond (maandag) voor Utrechtse beloftenploeg.

Na weken van voorbereiding gaat het vanaf vanavond (maandag) ook voor Jong FC Utrecht weer om de punten. Het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren begint aan het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen in Wijdewormer. Daar is vanaf 20.00 uur Jong AZ de tegenstander.

In aanloop naar de competitiestart sparde Jong FC Utrecht de voorbije weken met twee Duitse ploegen (Wuppertaler SV en KFC Uerdingen 05), met een Tweede Divisionist (vv Katwijk) en met drie teams die in de Keuken Kampioen Divisie uitkomen: TOP Oss, SC Cambuur en Telstar. Winnen deden de Utrechtse talenten in de oefenduels niet, maar er werd wel geschaafd aan de speelwijze en de spelopvatting. Dat moet zich, nu de competitie daadwerkelijk begint, gaan uitbetalen.

Nieuwe gezichten
De nodige nieuwe gezichten maken deze jaargang deel uit van de selectie van Jong FC Utrecht. Devin Remie, Björn Hardley, Rickson van Hees, Nazjir Held, Per Kloosterboer, Wessel Kooy, Neal Viereck, Nordin Bukala, Rafik El Arguioui, Mees Akkerman, Jesse van de Haar en Emil Rohd Schlichting zijn jonge talenten die aan de spelersgroep van de beloften zijn toegevoegd. Ook staat er een andere Hoofdtrainer aan het roer dan de voorbije seizoenen: Ivar van Dinteren heeft Darije Kalezic opgevolgd.

Aan elkaar gewaagd
De beloftenteams van FC Utrecht en AZ treffen elkaar sinds 2017/2018 telkens in de Eerste Divisie en door de jaren heen kun je stellen dat de ploegen aardig aan elkaar gewaagd zijn. Vier keer wonnen de Utrechtse talenten het onderlinge treffen, zes maal zegevierden de jongelingen uit Noord-Holland. Het werd slechts één keer gelijk: op 12 oktober 2018 eindigde Jong AZ – Jong FC Utrecht in 2-2. Namens Jong FC Utrecht verzorgden Sylla Sow en Jeredy Hilterman toen de goals. Ferdy Druijf nam beide Jong AZ-doelpunten voor zijn rekening.

Live verslag via X
Jong AZ – Jong FC Utrecht begint vanavond op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer om 20.00 uur. Via X, voorheen bekend als Twitter, doet FC Utrecht verslag van de verrichtingen van de beloftenploeg.