Nederlaag na tegentreffers in slotfase

02 augustus 2023

FC Utrecht legt het in vriendschappelijke wedstrijd af tegen Bologna FC: 1-2.

In een oefenwedstrijd trok FC Utrecht vanmiddag (woensdag) aan het kortste eind tegen Bologna FC. De Utrechters kwamen na een klein uur spelen op voorsprong dankzij een prachtige goal van Anthony Descotte, maar moesten na tegentreffers in het slotkwartier de zege toch aan de Italianen laten: 1-2.

Hij torent boven zijn Utrechtse bewakers uit en kopt, na een strak aangesneden corner, de bal geroutineerd en geplaatst tegen de touwen. Lorenzo De Silvestri bepaalt een minuut of tien voor tijd, op een uitverkocht Sportcomplex Zoudenbalch, de eindstand van de oefenwedstrijd tussen FC Utrecht en zijn ploeg Bologna FC op 1-2.

Uit de handen glippen
FC Utrecht doet aan de Koningsweg alleszins niet onder voor de Serie A-ploeg, maar laat in het slotkwartier een goed resultaat uit de vingers glippen. Met nog vijftien minuten op de klok scoort Joshua Zirkzee de eerste Italiaanse goal. FC Utrecht heeft moeite met uitverdedigen en dat straft de Nederlandse aanvaller, één van de vijf Nederlandse spelers in de selectie van de club uit Bologna, geraffineerd af: 1-1.

Knap doelpunt van Descotte
Twintig minuten eerder is het Anthony Descotte die FC Utrecht aan een op dat moment verdiende voorsprong helpt. De Belgische spits knalt de bal van buiten het strafschopgebied de bovenhoek in. Lukasz Skorupski gaat gestrekt naar de hoek, maar is kansloos op de poeier van de Belg: 1-0. Descotte, overigens, is één van de elf FC Utrecht-spelers die aan de start staat van de tweede helft. Dat is een compleet ander elftal dan wat aan het eerste deel van de wedstrijd begint.

Eerste minuten voor Iqbal
Ook in actie in het tweede bedrijf van de pot tegen Bologna FC: Zidane Iqbal. Voor de international van Irak zijn het zijn eerste speelminuten in het shirt van FC Utrecht, dat in het oefenduel met de Italianen kansen krijgt via onder anderen Mats Seuntjens, Tasos Douvikas en Taylor Booth.

Zaterdag de laatste testcase
Nog één laatste testcase wacht de equipe van Hoofdtrainer Michael Silberbauer voordat de competitie begint. Zaterdag speelt FC Utrecht in Stadion Galgenwaard tegen RCD Espanyol. Tickets voor de afsluitende oefenpot van deze voorbereiding zijn HIER verkrijgbaar. 

FC Utrecht - Bologna FC 1-2 (0-0)
56 Anthony Descotte 1-0
76 Joshua Zirkzee 1-1
80 Lorenzo Di Silvestri 1-2

Gele kaarten: Jerdy Schouten, Tommaso Corazza, Nikola Moro (Bologna FC).

Toeschouwers: 1.100.

Scheidsrechter: Rob Dieperink.

Opstelling FC Utrecht, eerste helft:
Mattijs Branderhorst; Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn, Modibo Sagnan, Souffian El Karouani; Jens Toornstra, Can Bozdogan, Victor Jensen; Taylor Booth, Tasos Douvikas, Mats Seuntjens.

Opstelling FC Utrecht, tweede helft:
Calvin Raatsie; Mark van der Maarel, Tommy St. Jago, Nick Viergever, Christopher Mamengi; Luuk Brouwers, Zidane Iqbal (71. Ivar Jenner), Anthony Descotte; Marouan Azarkan, Isac Lidberg, Bart Ramselaar.

Opstelling Bologna FC: 
Lukasz Skorupski (60. Federico Ravaglia); Michel Aebischer (60. Lorenzo De Silvestri), Sam Beukema (77. Riccardo Stivanello), Kevin Bonifazi, Joaquin Sosa (60. Jhon Lucumi); Jerdy Schouten (46. Oussama El Azzouzi), Lewis Ferguson (46. Niklas Pyythia), Nicolas Dominguez (46. Nikola Moro); Andrea Mazia (46. Joshua Zirkzee), Marko Arnautovic (60. Kacper Urbanski), 76 Antonio Raimondo (77. Charalampos Lykogiannis).