Mallahi trekt in 2011 voor het eerst het shirt aan van FC Utrecht, dat hem dan ziet overkomen van stadsgenoot USV Elinkwijk. De aanvaller doorloopt de volledige jeugdopleiding van de Utrechtse FC en maakt als speler van Jong FC Utrecht op 24 november 2017 zijn debuut in het betaalde voetbal. Op 25 september 2021 speelt Mallahi voor het eerst met het eerste elftal van FC Utrecht in de Eredivisie. De Utrechter speelt in totaal 123 officiële duels namens Jong FC Utrecht en zeven partijen voor het vlaggenschip.

In het seizoen 2022/2023 doet Mallahi tijdens een verhuurperiode ervaring op bij Roda JC Kerkrade. Mallahi speelt door de jaren heen jeugdinterlands voor Oranje Onder 15, Onder 16, Onder 17, Onder 18 en Onder 19.

“Mohamed is, gezien zijn leeftijd en ervaring, toe aan het structureel maken van speelminuten. Bij Jong FC Utrecht kon dat niet meer vanwege zijn leeftijd en in het eerste elftal konden wij hem dat perspectief niet bieden”, legt Technisch Directeur Jordy Zuidam uit. “Met Helmond Sport zijn wij tot een passende oplossing gekomen voor wat betreft het contract van Mohamed. Wij wensen hem veel succes toe bij deze nieuwe uitdaging en willen hem bedanken voor zijn jarenlange inzet voor FC Utrecht.”