Mees Rijks schiet Jong FC Utrecht naar verdiende zege

21 augustus 2023

Utrechtse beloftenploeg is FC Groningen in Stadion Galgenwaard de baas: 1-0.

Jong FC Utrecht heeft de eerste driepunter van dit seizoen gescoord. In Stadion Galgenwaard was het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren vanavond (maandag) kampioenskandidaat FC Groningen de baas. Mees Rijks schoot in de slotfase van de eerste helft de winnende tegen de touwen: 1-0.

De corner van Rafik El Arguioui is mooi aangesneden en de kopbal van Mees Rijks heeft vervolgens de juiste snelheid, maar wordt door Michael Verrips nog gekeerd. De rebound, die is vervolgens voor Rijks. De spits krijgt de bal voor zijn voeten en schiet in de slotfase van de eerste helft raak: 1-0 voor Jong FC Utrecht.

Verdiend
Een mooie voorsprong. En misschien nog wel mooier: er is niets op af te dingen. De Utrechtse talenten zijn de ervaren spelers van FC Groningen, één van de kampioenskandidaten dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, op tal van fronten de baas. Jong FC Utrecht speelt met energie, lef, pit en durf en dwingt zo tegen FC Groningen de meeste en de beste mogelijkheden af. 

Utrechtse kansen
In de eerste helft is Yannick Leliendal de eerste die de goalie van de Groningers aan het werk zet. Een hard schot van de captain van de Utrechtse beloftenploeg wordt door Verrips uit de bovenhoek geslagen. Op aangeven van Leliendal sticht ook El Arguioui gevaar. Zijn subtiele poging levert een hoekschop op.

Raatsie houdt doel schoon
Rijks, die in de laatste fase van de eerste helft de score opent en zodoende de eerste Jong FC Utrecht-goal van dit seizoen maakt, krijgt na de break ook als eerste een kans. Zijn schot vanuit de draai gaat voorlangs. FC Groningen wisselt na een uur spelen drie keer en probeert de druk op het doel van Calvin Raatsie op te voeren. De sluitpost van de Domstedelingen keept een knappe partij en maakt onder meer een poeier van Daleho Irandust onschadelijk. 

Over de streep
In de slotminuten trekt Jong FC Utrecht zich ver terug op eigen helft. ‘Alles of niets’, zingen de 400 meegereisde Groningse supporters. De uitkomst: niets, voor de Trots van het Noorden. Want het Utrechtse beloftenteam houdt stand en trekt een verdiende overwinning over de streep.

Hardley debuteert
Dat is mede te danken aan de inbreng van Björn Hardley, die de laatste zes minuten van de partij als vervanger van Ivar Jenner centraal in de defensie plaatsneemt. Voor Hardley is het zijn debuut voor Jong FC Utrecht en zijn eerste duel in de Keuken Kampioen Divisie. 

Vrijdag de volgende uitdaging
Over een paar dagen mag Jong FC Utrecht opnieuw aan de bak. Vrijdag gaat het team van Van Dinteren naar Limburg. Daar staat een uitduel met VVV-Venlo op de rol.

Jong FC Utrecht - FC Groningen 1-0 (1-0)
38 Mees Rijks 1-0

Gele kaart: Isak Dybvik Määtä (FC Groningen).

Toeschouwers: 1.030.

Scheidsrechter: Clay Ruperti.

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Calvin Raatsie; Rickson van Hees, Wessel Kooy, Joshua Mukeh, Nazjir Held; Ivar Jenner (90. Björn Hardley), Yannick Leliendal, Rafik El Arguioui (73. Sil van der Wegen); Mees Akkerman (73. Tobias Augustinus-Jensen), Mees Rijks (64. Jesse van de Haar), Adrian Blake (64. Emil Rohd Schlichting).

Opstelling FC Groningen:
Michael Verrips; Liam van Gelderen (83. Kristian Strømland Lien), Marco Rente, Radinio Balker, Marvin Peersman (59. Isak Dybvik Määtä); Jorg Schreuders (80. Ragnar Oratmangoen), Leandro Bacuna, Tomás Suslov (59. Daleho Irandust), Fofin Turay; Romano Postema (59. Luciano Valente), Kevin van Veen.