Leerzame avond voor beloftenploeg in Venlo

25 augustus 2023

Jong FC Utrecht lijdt geflatteerde nederlaag tegen VVV-Venlo van Rick Kruys: 4-1.

De Utrechtse beloftenploeg heeft vanavond (vrijdag) met 4-1 verloren van VVV-Venlo. In Noord-Limburg kwam Jong FC Utrecht vroeg op een 2-0 achterstand waarna Nazjir Held met zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal de spanning terugbracht. Soulyman Allouch en Michalis Kosidis beslisten later de wedstrijd.

De extra tijd van de eerste helft is ingegaan en Jong FC Utrecht krijgt een hoekschop te nemen aan de linkerkant van het veld. Rafik El Arguioui slingert de bal het zestienmetergebied van de Venlonaren in en daar is vervolgens Nazjir Held die zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal noteert. Met het hoofd brengt hij de Utrechtse talenten terug in de wedstrijd en de spanning is daarmee terug in Venlo!

Vroege tegentreffer
Nadat Kevin Gadellaa in eerste instantie een Venlose hoekschop onschadelijk weet te maken is het even later wel raak. Rick Ketting kopt na een kleine tien minuten de 1-0 tegen de touwen en Jong FC Utrecht incasseert daarmee een vroege tegentreffer. De Utrechtse talenten heb het moeilijk in die openingsfase, maar desondanks weet Mees Rijks vlak na het openingsdoelpunt het eerste gevaar voor het doel van Jan de Boer te stichten. Zijn schot wordt echter van richting veranderd en verdwijnt naast.

VVV-Venlo effectiever
Kansen zijn er ondanks de 1-0 achterstand genoeg voor de ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren. Adrian Blake weet met een poeier het Venlose doel onder vuur te nemen, maar de Engelsman ziet zijn schot op de paal belanden. Even later zijn het de Limburgers die wederom toeslaan met een kopbal. Levi Smans kopt de bal laag achter doelman Gadellaa: 2-0.

Schotkansen over en weer, Bukala maakt debuut
In de openingsfase van het tweede bedrijf weet Jong FC Utrecht regelmatig gevaar te stichten voor het doel van VVV-Venlo-doelman Jan de Boer. Rijks probeert het en hetzelfde geldt voor oud-speler van de Venlonaren Yannick Leliendal. Beide keren staat De Boer echter zijn mannetje en weet hij een Utrechtse gelijkmaker te voorkomen. Aan de andere kant is het VVV-Venlo dat wel trefzeker is via Soulyman Allouch, zijn poeier verdwijnt buiten bereik van Gadellaa in het net. Michalis Kosidis zet even later de 4-1, tevens de eindstand, op het scorebord. In de slotfase lost Nordin Bukala basisdebutant Sil van der Wegen af, waarmee Bukala zijn officiële debuut maakt voor Jong FC Utrecht.

Roda JC op bezoek in Utrecht
Over een week, op vrijdag 1 september, komt Roda JC op bezoek in Utrecht. Op Sportcomplex Zoudenbalch wordt er die avond om 20.00 uur afgetrapt tegen de Limburgers. De eerstvolgende uitwedstrijd staat gepland op vrijdag 15 september. Het FC Dordrecht van oud-speler van Jong FC Utrecht Rocco Robert Shein is dan de tegenstander.

VVV-Venlo – Jong FC Utrecht 4-1 (2-1)
7. Rick Ketting, 1-0
25. Levi Smans, 2-0
45+1. Nazjir Held, 2-1
56. Soulyman Allouch, 3-1
70. Michalis Kosidis, 4-1

Gele kaart: Levi Smans (VVV-Venlo).

Toeschouwers: 5.451.

Scheidsrechter: Michael Eijgelsheim.

Opstelling VVV-Venlo:
Jan de Boer; Moreno Rutten (84. Robin Lathouwers), Rick Ketting, Roel Janssen (89. Dylan Timber), Simon Janssen; Martijn Berden (68. Richard Sedlacek), Elias Sierra, Joep Kluskens (89. Stan Henderikx), Soulyman Allouch (83. Mohamed Hegi); Michalis Kosidis, Levi Smans.

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Kevin Gadellaa; Rickson van Hees, Wessel Kooy, Joshua Mukeh, Nazjir Held (46. Björn Hardley); Sil van der Wegen (85. Nordin Bukala), Yannick Leliendal, Rafik El Arguioui (46. Jesse van de Haar); Mees Akkerman (63. Emil Rohd Schlichting), Mees Rijks (63. Lynden Edhart), Adrian Blake.