Jong FC Utrecht reist met vertrouwen af naar Venlo

25 augustus 2023

Beloftenploeg speelt vanavond (vrijdag) uitpartij tegen VVV.

Met de mooie driepunter van afgelopen maandag nog vers in het geheugen, reist Jong FC Utrecht vandaag (vrijdag) af naar Venlo. Daar neemt het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren het tijdens de derde speelronde van het seizoen op tegen VVV. De aftrap is om 20.00 uur.

Een echte teamprestatie. Dat was de 1-0 overwinning die Jong FC Utrecht maandagavond boekte op FC Groningen. De Utrechtse talenten werkten hard, kwamen bij vlagen tot knappe en gevaarlijke aanvallen en wonnen verdiend van de kampioenskandidaat uit het hoge noorden dankzij een rake poeier van Mees Rijks. Een zege die niet alleen drie punten opleverde, maar ook het vertrouwen een extra boost gaf.

VVV wacht op eerste overwinning
Het zoet van de overwinning heeft het VVV-Venlo van trainer Rick Kruys dit seizoen nog niet mogen proeven. De Limburgers verloren op eigen veld van MVV Maastricht (1-3) en speelden afgelopen week in Drenthe met 2-2 gelijk tegen FC Emmen. Met twee treffers namens de geel-zwarten eiste Soulyman Allouch in Emmen een hoofdrol op.

Komen en gaan
Bij VVV-Venlo vertrokken deze zomer onder anderen oud-spelers van (Jong) FC Utrecht Nick Venema (naar het Franse Valenciennes FC), Özcan Yasar (naar het Turkse Fethiyespor) en andere sterkhouders, onder wie Sven Braken (naar het Belgische KMSK Deinze), Yahcuroo Roemer (naar het Luxemburgse F91 Dudelange) en Ennio van der Gouw (naar het Belgische SV Zulte Waregem). Nieuw in De Koel zijn onder anderen Moreno Rutten, Roel Janssen en de Griekse spits Michalis Kosidis, die wordt gehuurd van AEK Athene.

Vorige keer in balans
In de Eerste Divisie speelde Jong FC Utrecht zes keer eerder tegen VVV-Venlo. De talenten uit Utrecht wonnen één keer van de Limburgers. Dat was op 10 december 2021, in De Koel. Nick Venema tekende toen voor beide Utrechtse treffers. De vorige onderlinge ontmoeting met de Venlonaren eindigde onbeslist. Op 19 mei, een maand of drie geleden dus, werd het op Zoudenbalch 1-1. Sven Braken opende op Zoudenbalch de score, Lynden Edhart maakte vlak voor tijd gelijk.

Updates via X
Flitsen van VVV-Venlo – Jong FC Utrecht komen voorbij in het schakelprogramma van ESPN. Vanuit Venlo verzorgt FC Utrecht via X, voorheen Twitter, bovendien updates over de wedstrijd.