Jeugdinternational Oscar Fraulo versterkt FC Utrecht

23 augustus 2023

Deense middenvelder (19) wordt gehuurd van Borussia Mönchengladbach.

Het middenveld van FC Utrecht wordt van een impuls voorzien. Oscar Fraulo sluit per direct aan bij het vlaggenschip van de Utrechtse FC. De 19-jarige jeugdinternational uit Denemarken wordt gehuurd van Borussia Mönchengladbach. FC Utrecht heeft de optie Fraulo na dit seizoen definitief over te nemen van de Duitse club.

In zijn geboortestad Odense begint Fraulo bij OKS met voetballen. Op 13-jarige leeftijd maakt hij de overstap naar FC Midtylland en bij die club doorloopt hij vervolgens de volledige jeugdopleiding, om in 2021 op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal te maken in een Champions League-voorrondewedstrijd.

Met FC Midtjylland speelt Fraulo ook in het Deense bekertoernooi en in de Superligaen, de hoogste divisie van Denemarken, voordat hij in de zomer van 2022 transfereert naar Borussia Mönchengladbach. Fraulo, zoon van een Deense moeder en Italiaanse vader, maakt op 11 maart 2023 zijn eerste speelminuten in de Bundesliga en doet daarnaast voornamelijk ervaring op in de beloftenploeg die uitkomt in de Regionalliga West. Fraulo speelt door de jaren heen jeugdinterlands voor Denemarken Onder 16, Onder 17, Onder 19, Onder 20 en Jong Denemarken.

“Een complete middenvelder, die op bijna alle posities op het middenveld kan spelen. Hij is ambitieus, zelfverzekerd, gretig en speelt met een hoge intensiteit”, omschrijft Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht aanwinst Fraulo. “Oscar heeft veel dynamiek en een goede trap. Met de scouting volgen we hem al lange tijd. Wij zijn content met de komst van Oscar naar FC Utrecht en zien op basis van zijn kwaliteiten en potentieel in hem een waardevolle toevoeging.”