Hardwerkende beloftenploeg verliest nipt van Jong AZ

14 augustus 2023

Jong FC Utrecht met minimale cijfers onderuit in Wijdewormer: 1-0.

Jong FC Utrecht heeft vanavond (maandag) de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen niet kunnen omzetten in een resultaat. Op het AFAS Trainingscomplex in Noord-Holland verloor de ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren, die vanavond zijn debuut maakte als Hoofdtrainer van de Utrechtse talenten, met 1-0 van Jong AZ. Jayden Addai scoorde het enige doelpunt van de avond.

Vijf spelers mogen vandaag hun debuut maken in het elftal van Jong FC Utrecht. Rickson van Hees, Mees Akkerman en Adrian Blake starten vanaf het begin en maken daarmee hun eerste officiële minuten in het shirt van Jong FC Utrecht. Halverwege de tweede helft komen Sil van der Wegen en Emil Rohd Schlichting in de ploeg. Ook zij weten zich met die invalbeurt verzekerd van hun eerste minuten in de Keuken Kampioen Divisie. Nordin Bukala, Neal Viereck en Björn Hardley maken voor de eerste keer deel uit van de wedstrijdselectie van de Utrechtse beloftenploeg.

Hoog tempo
Dat beide beloftenploegen enorm veel zin hebben in de eerste competitiewedstrijd wordt snel duidelijk. In een vermakelijke eerste helft golft het spel op en neer en krijgen beide teams kansen op de openingstreffer. Ricuenio Kewal is namens de thuisploeg het dichtst bij het eerste doelpunt van de avond, maar hij stuit op een alerte Calvin Raatsie. Aan de andere kant is het Adrian Blake die tot tweemaal toe het Alkmaarse doel onder vuur neemt. Echter missen zijn schoten precisie.

Openingstreffer
Vlak voor het rustsignaal weet de thuisploeg een fout in de Utrechtse defensie af te straffen. Jayden Addai schiet beheerst de bal voorbij Raatsie tegen de touwen en de Alkmaarders nemen de leiding in een verder gelijk opgaande eerste helft.

Fel tweede bedrijf
Genoeg aanknopingspunten voor de Utrechtse talenten om in die tweede helft op zoek te gaan naar een resultaat. Echter is het wel oppassen geblazen voor de vlijmscherpe counters van Jong AZ, die geregeld door Jong FC Utrecht op correcte wijze onschadelijk worden gemaakt. Een snoeihard schot op de lat en een wereldredding van Raatsie, die de bal op katachtige wijze uit de bovenhoek plukt, houden Jong FC Utrecht op de been in een felle tweede helft. Mees Rijks krijgt namens de gasten de grootste kans op een doelpunt, maar Hobie Verhulst ligt in de weg voor de Utrechters.

Slotoffensief
Een Utrechts slotoffensief is in de laatste tien minuten aanstaande nadat Loek Postma van Jong AZ zijn tweede gele kaart van de wedstrijd krijgt vanwege praten tegen de scheidsrechter. Met Jesse van de Haar en Lynden Edhart in de ploeg probeert Van Dinteren de gelijkmaker te forceren. Van de Haar is het dichtst bij de 1-1, maar zijn kopbal verdwijnt naast het doel van Verhulst.

FC Groningen op bezoek in Stadion Galgenwaard
Over precies een week komen de Utrechtse talenten weer in actie in de Keuken Kampioen Divisie. Tijdens speelronde twee is FC Groningen dan te gast in Stadion Galgenwaard. Om 20.00 uur wordt er op maandag 21 augustus afgetrapt aan het Herculesplein in Utrecht.

Jong AZ – Jong FC Utrecht 1-0 (1-0)
45+2. Jayden Addai, 1-0

Gele kaarten: Jurre van Aken (Jong AZ), Rafik el Arguioui (Jong FC Utrecht).

Rode kaart: 86. Loek Postma, 2x geel (Jong AZ).