Griekse aanwinst: Zois Karargyris naar FC Utrecht

25 augustus 2023

Aanvaller (16) tekent voor drie seizoenen in Domstad.

FC Utrecht heeft Zois Karargyris vastgelegd. De aanvaller heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot medio 2026 aan de Utrechtse FC verbindt. Karargyris komt over van Panargiakos FC en sluit aan bij de Academie.

Bij Proteas begint Karargyris met voetballen. De talentvolle aanvaller wordt al snel ontdekt door Panargiakos FC en doorloopt vanaf dat moment de jeugdopleiding van die Griekse club. De afgelopen jaren werkt Karargyris drie stages af bij FC Utrecht. Tijdens die periodes leert FC Utrecht de aanvaller goed kennen, en vice versa.

“Zois is een doelgerichte aanvaller die makkelijk tot scoren komt”, zegt Hoofd Jeugdopleiding Robin Pronk van FC Utrecht over de Griek. “Tijdens zijn stages viel hij niet alleen op vanwege zijn voetballende kwaliteiten, maar ook door zijn enorme drive om tot scoren te komen. Hij is bereid specifieke kwaliteiten die nodig zijn op de spitspositie te ontwikkelen. Wij kijken ernaar uit samen met Zois aan de slag te gaan en zijn blij dat hij aan FC Utrecht is verbonden.”