1 - 0

FC Utrecht verlaat Zwolle zonder buit

FC Utrecht heeft zonder buit Zwolle verlaten. De ploeg van Hoofdtrainer Michael Silberbauer verloor vanmiddag (zondag) in Overijssel met 1-0. Halverwege de tweede helft besliste Ferdy Druijf de pot vanaf de strafschopstip.

Liveblog laatst geupdate om:
27-08-2023 om 15.28

'Te slordig aan de bal'

15.17 uur

“Enorm teleurgesteld”, begint Hoofdtrainer Michael Silberbauer zijn reactie op de 1-0 nederlaag tegen PEC Zwolle. “Wat we vandaag op het veld hebben getoond is simpelweg niet goed genoeg.” 

Wedstrijd in beeld

14.32 uur

Terugblikken op de wedstrijd aan de hand van 25 foto's:

Statistieken

14.27 uur

Een blik op de statistieken die horen bij de wedstrijd van vandaag. De kansen waren over en weer schaars, een penalty gaf de doorslag.

Karakteristieken

14.21 uur

De karakteristieken die horen bij editie 2023/2024 van PEC Zwolle - FC Utrecht.

PEC Zwolle - FC Utrecht 1-0 (0-0)
69. Ferdy Druijf 1-0

Gele kaarten: Thomas Lam, Davy van den Berg (PEC Zwolle), Marouan Azarkan, Mats Seuntjens, Nick Viergever (FC Utrecht)..

Toeschouwers: 14.000.

Scheidsrechter: Laurens Gerrets.

Opstelling PEC Zwolle:
Jasper Schendelaar; Bram van Polen, Sam Kersten, Thomas Lam, Lennart Czyborra (78. Anselmo Garcia MacNulty); Zico Buurmeester, Davy van den Berg, Lennart Thy (61. Odysseus Velanas); Younes Namli (90+2. Bart van Hintum), Ferdy Druijf, Eliano Reijnders (62. Nico Serrano).

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Sean Klaiber, Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Souffian El Karouani; Can Bozdogan (65. Oscar Fraulo), Jens Toornstra (46. Ryan Flamingo), Zakaria Labyad (78. Anthony Descotte); Marouan Azarkan (78. Bart Ramselaar), Isac Lidberg (65. Ole Romeny), Mats Seuntjens.

Afgelopen

90

Laurens Gerrets fluit, de Zwolse spelers en fans juichen, die van FC Utrecht balen als een stekker: de wedstrijd is afgelopen. FC Utrecht slikt voor de derde keer een nederlaag, opnieuw zonder tot scoren te zijn gekomen: 1-0.

🔃 Zes minuten extra

90

De blessuretijd bedraagt minimaal 6 minuten.

PEC Zwolle grijpt die gelegenheid aan om nog eens te wisselen: Bart van Hintum neemt de plek in van Younes Namli.

🟨 Weer geel

84

En nog maar eens een gele kaart. Nu voor Nick Viergever, die Odysseus Velanas ten val brengt en daarmee een veelbelovende Zwolse aanval in de kiem smoort.

🔃 Opnieuw twee wissels

78

Hoofdtrainer Michael Silberbauer voert nog een dubbele wissel voor: Anthony Descotte en Bart Ramselaar vervangen Zakaria Labyad en Marouan Azarkan.

Ook een vervanging aan Zwolse zijde: Lennart Czyborra is afgelost door Anselmo Garcia Mac-Nulty.

🟨 Van den Berg krijgt geel

76

De tweede PEC'er die vanmiddag een gele prent krijgt: Davy van den Berg. De oud-speler van FC Utrecht begaat een overtreding op het middenveld.

⚽️ 1-0...

69

PEC Zwolle maakt er 1-0 van. Ferdy Druijf benut een penalty die wordt gegeven na een ingreep van de VAR.

🔃 Fraulo debuteert

65

Twee wissels bij FC Utrecht, en dat levert opnieuw een debutant op.

Oscar Fraulo maakt voor het eerst zijn opwachting voor de FC uit de Domstad en neemt de plaats in van Can Bozdogan. Ook Ole Romeny komt binnen de lijnen. Hij vervangt Isac Lidberg.

🔃 Dubbele wissel bij PEC Zwolle

62

Twee vervangingen bij PEC Zwolle. Lennart Thy en Eliano Reijnders worden afgelost door Odysseus Velanas en Nico Serrano.

Velanas, Zeistenaar, is een oud-speler van FC Utrecht. 

Utrechts overwicht

60

FC Utrecht is sterk aan de tweede helft gestart, drukt PEC Zwolle ver terug op eigen helft en krijgt kansen. Het vizier van de Utrechters staat vooralsnog niet op scherp. 

🟨 Seuntjens bestraft

48

Mats Seuntjens begaat een overtreding op PEC Zwolle-routinier Bram van Polen en krijgt geel.

🔃 De bal rolt weer

46

De tweede helft is van start!

Een wissel bij FC Utrecht halverwege: Ryan Flamingo vervangt Jens Toornstra. Voor Flamingo is het zijn debuut voor de Utrechters. 

De eerste helft in beeld

45

Negen foto's van de eerste helft van PEC Zwolle - FC Utrecht: 

Rust

45

Tijd voor een break in Zwolle. Halverwege is het nog 0-0 bij PEC Zwolle - FC Utrecht.

Seuntjens schiet

43

Een poeier van Mats Seuntjens wordt met moeite verwerkt door doelman Jasper Schendelaar van PEC Zwolle.

De tribunes in Zwolle stromen inmiddels leeg, want het stortregent hier in Overijssel en zo ongeveer de helft van de toeschouwers in het Mac3Park Stadion zit niet overdekt. De meesten kiezen eieren voor hun geld. 

🟨 Lam is de klos

39

Ook Thomas Lam is nu de klos. Hij begaat een overtreding op Marouan Azarkan en krijgt geel.

🟨 Azarkan op de bon

34

Marouan Azarkan krijgt geel van arbiter Laurens Gerrets. De aanvaller van FC Utrecht begaat een overtreding op Eliano Reijnders.

Lidberg bijna!

26

Een dijk van een kans voor Isac Lidberg! De Zweed wordt gevonden door Marouan Azarkan, die op zijn beurt goed wordt aangespeeld door Sean Klaiber. Lidberg komt ten val en raakt de bal nog wel, maar ziet 'm naast het Zwolse doel gaan.

Leven in de brouwerij

14

Voor zover de wedstrijd het nodig had even op gang te komen, is dat inmiddels absoluut gebeurd. Beide ploegen spelen strijdlustig, er worden zo nu en dan pittige duels gespeeld.

Aftasten

5

Veel middenveldvoetbal in de openingsfase van de wedstrijd. Het is even aftasten.

De eerste kans ontstaat daaruit wel voor FC Utrecht. Can Bozdogan schiet: naast.

FC Utrecht vandaag, net als vorige week, overigens om 12.15 uur dus al aan de aftrap. Dat zal ook volgende week zo zijn. Dan komt Feyenoord op bezoek in de Domstad.

De bal rolt

1

De bal rolt in Zwolle, waar FC Utrecht in de eerste helft richting het uitvak speelt en PEC de eerste helft richting het meest fanatieke deel van de Zwolse aanhang.

Maximale support

11.53 uur

De warming-up is inmiddels van start gegaan. De spelers van FC Utrecht werden bij de opkomst aangemoedigd door 500 meegereisde supporters. Net als bij PSV-uit zijn voor PEC Zwolle-uit alle tickets voor het uitvak over de toonbank gegaan: alweer maximale support dus!

De elf van PEC Zwolle

11.31 uur

Oefenmeester Johnny Jansen van PEC Zwolle heeft de volgende elf spelers in de basis gezet: Jasper Schendelaar, Bram van Polen, Sam Kersten, Younes Namli, Lennart Thy, Ferdy Druijf, Davy van den Berg, Thomas Lam, Lennart Czyborra, Eliano Reijnders, Zico Buurmeester.

Van den Berg speelde 40 officiële duels voor Jong FC Utrecht en 3 wedstrijden in het eerste elftal van FC Utrecht. Reijnders kwam 35 keer uit voor de beloftenploeg van de Utrechtse FC.

Daar zijn de spelers!

11.22 uur

De voetballers van FC Utrecht zijn van de partij in Zwolle!

Lidberg maakt basisdebuut

10.55 uur

Isac Lidberg maakt vandaag zijn basisdebuut namens FC Utrecht. Hij neemt in de punt van de aanval de plaats in van Tasos Douvikas. De Griek ontbreekt vandaag om een transfer af te ronden.

Voor het eerst in de basis dit seizoen: Sean Klaiber, Nick Viergever en Zakaria Labyad. Klaiber start in plaats van Ter Avest, Viergever neemt de plek van Sagnan over en Labyad is de vervanger van Victor Jensen.

Ryan Flamingo en Oscar Fraulo maken voor het eerst deel uit van de wedstrijdselectie van het eerste elftal van FC Utrecht. Verdediger Flamingo en middenvelder Fraulo kwamen onlangs over van respectievelijk US Sassuolo en Borussia Mönchengladbach. Flamingo draagt bij FC Utrecht rugnummer 34, op het shirt van Fraulo prijkt het nummer 8.

Ook Zidane Iqbal debuteert in de wedstrijdselectie. De middenvelder uit Irak moest de eerste twee duels van dit seizoen aan zich voorbij laten gaan, maar kan vanmiddag zijn officiële debuut maken voor FC Utrecht. Iqbal draagt het rugnummer 14.

Een kijkje in het stadion

10.30 uur

Het mediateam van FC Utrecht is inmiddels van de partij in Zwolle. En natuurlijk: even de laptoptas in de persruimte neerleggen en daarna snel een rondje door het stadion!

Zo ging het de vorige keer

08.33 uur

De vorige keer dat FC Utrecht in Zwolle tegenover PEC stond, eindigde het duel in 1-1. Dat was op 7 mei 2022. Namens de Domstedelingen opende Hidde ter Avest de score. Daishawn Redan, inmiddels naast oud-speler van PEC ook ex-voetballer van FC Utrecht, tekende voor de eindstand.

Wat weet u van... Harry Decheiver?

08.24 uur

Een bekerpot om niet snel te vergeten, dat werd FC Utrecht - HFC Haarlem 2 (inderdaad, het tweede elftal van HFC Haarlem) vandaag in 1997 voor Harry Decheiver. De spits van FC Utrecht maakte namelijk een hattrick tegen de Haarlemmers, die met 5-1 werden verslagen in Stadion Galgenwaard.

Even een Mini Quiz voor aan de ontbijttafel: van welke Duitse club kwam Decheiver over, toen hij bij FC Utrecht aan de slag ging? En toen hij uit de Domstad vertrok, naar welke club - ook in Duitsland - ging hij toe?

Matchday Preview

08.12 uur

In 6 minuten en 48 seconden kun jij je volledig laten bijpraten over PEC Zwolle - FC Utrecht:

Matchday!

08.00 uur

Zondag, wedstrijddag!

De volgende halte voor de spelersbus van FC Utrecht: het Mac3Park Stadion van PEC Zwolle.