FC Utrecht Onder 18 werd voor de 1e bekerronde gekoppeld aan Vierde Divisionist Telstar O18. En wat op papier een relatief eenvoudige opgave zou moeten zijn, werd uiteindelijk toch nog een pittige kluif voor de Domstedelingen.

Het algemene beeld was wel dat de thuisploeg de overhand had, maar dat ging niet zo makkelijk als je zou verwachten. Telstar O18 verweerde zich tot het uiterste en wist zich daarnaast een paar hele goede kansen te creëren. Maar doelman Mees Eppink en de lat voorkwamen het succes voor de Velsenaren.

Aan de andere kant had FC Utrecht O18 talloze kansen en mogelijkheden maar het vizier stond niet op scherp. Een vervolgscore bleef maar uit. De vroege voorsprong (1-0 in de 11e minuut door Tijn den Boggende, op aangeven van Nissi Lambaye) moest met hand en tand verdedigd worden. En dat ging ten koste van de zuiverheid, van de rust in het spel.

Nee, Telstar O18 was zeker geen makkelijke hindernis om te nemen. Pas in de slotminuten van de wedstrijd wist de thuisploeg de score te verdubbelen. Telstar O18 verdedigde de vele corners steeds goed uit, maar moest voor de tweede keer buigen, toen Jessey Sneijder met een afgemeten schot doelman Maxim Elissen verschalkte. Hij tekende zo voor de 2-0 eindstand.

Een pluim voor Telstar O18, dat zich niet makkelijk gewonnen had gegeven. Wat vond trainer Ferdi Vierklau ervan? "Ondanks het matige spel in deze winstpartij zijn we door in de beker. Dat is een succesje en ik ben benieuwd naar het vervolg. Maar als het over de manier waarop we gespeeld hebben gaat, ben ik niet tevreden. We maakten het ons zo ontzettend moeilijk."

Volgende week begint de competitie. AZ O18 komt dan op bezoek in Utrecht. De wedstrijd begint om 14.30 uur en de toegang op Sportcomplex Zoudenbalch is gratis.

FC Utrecht O18 - Telstar O18 2-0
64.Tijn den Boggende 1-0
90+3. Jessey Sneijder 2-0

FC Utrecht O18:
Mees Eppink, Massien Ghaddari (86. Jahlani Fonteni), Olivier van Zijl, Per Kloosterboer, Elisha Ghartey (72. Torben Bos), Nordin Bukala, Gustav Arcos Sundqvist, Noë Misumi, Tijn den Boggende, Kelechi Idegwu (86. Fabian Troost), Nissi Lombaye (82. Jessey Sneijder).

Uitslagen zaterdag 26 augustus:

FC Utrecht O13 HBS O13 13-1 (beker)
NAC O15 FC Utrecht O15 0-4 (beker)
Telstar O16 FC Utrecht O16 1-4 (beker)
FC Utrecht O18 Telstar O18 2-0 (beker)