Beloftenploeg ontvangt Keuken Kampioen Divisie-koploper Roda JC Kerkrade

01 september 2023

Jong FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) op Sportcomplex Zoudenbalch.

Voor de eerste keer dit seizoen speelt Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) een thuiswedstrijd op Sportcomplex Zoudenbalch. Koploper van de Keuken Kampioen Divisie Roda JC Kerkrade is de tegenstander van de ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren. Het onderonsje met de Limburgers begint om 20.00 uur.

Het eerste doelpunt van Nazjir Held in het betaalde voetbal ten spijt, verloor Jong FC Utrecht afgelopen week in Venlo van VVV: 4-1. Enkele dagen eerder zorgde het team van Van Dinteren nog voor een verrassing door in Stadion Galgenwaard FC Groningen met 1-0 te kloppen. Toen was Mees Rijks de matchwinner.

Maximale score
Als enige ploeg in de Keuken Kampioen Divisie is Roda JC Kerkrade nog zonder puntverlies. De Limburgers versloegen achtereenvolgens Helmond Sport (4-1), ADO Den Haag (0-3) en TOP Oss (2-0). Blikvangers in de ploeg van oefenmeester Bas Sibum zijn tijdens de eerste weken van het seizoen middenvelder Walid Ould-Chikh en linksbuiten Enrique Peña Zauner. Ould-Chikh, de jongere broer van oud-speler van FC Utrecht Bilal Ould-Chikh, gaat samen met de Colombiaanse Duitser Zauner aan kop van de teamtopscorerslijst van de Zuid-Limburgers.

Nooit onbeslist
Tien keer eerder stonden Jong FC Utrecht en Roda JC Kerkrade in de Eerste Divisie tegenover elkaar, en nooit eindigde een ontmoeting tussen de twee ploegen onbeslist. De Utrechters zegevierden drie keer, de Limburgers zeven maal. De laatste vijf onderlinge ontmoetingen eindigden overigens allemaal in een driepunter voor Roda JC Kerkrade. De laatste Jong FC Utrecht-overwinning op de geel-zwarten dateert van 9 november 2020. Het werd toen op Sportcomplex Zoudenbalch 2-0 dankzij goals van Othmane Boussaid en Tim Pieters.

Vrije kaartverkoop
Er is vrije kaartverkoop voor Jong FC Utrecht – Roda JC Kerkrade. Je hebt dus geen Seizoen- of Clubkaart nodig om één of meerdere kaartjes aan te schaffen. Tickets zijn ONLINE verkrijgbaar en vanavond bij de kassa’s van Sportcomplex Zoudenbalch. Gouden Seizoenkaarthouders kunnen de wedstrijd gratis bezoeken met een vrijkaartje dat zij via DEZE LINK kunnen bestellen.

Updates via X en Instagram Stories
Flitsen van de wedstrijd Jong FC Utrecht – Roda JC Kerkrade komen voorbij in het ESPN-programma Voetbal op Vrijdag. FC Utrecht verzorgt bovendien vanuit Sportcomplex Zoudenbalch updates over de match via X, het voormalige Twitter, en Instagram Stories.

Eerder deze week was Hoofdtrainer Ivar van Dinteren van Jong FC Utrecht te gast in FC Utrecht TV. Bekijk de uitzending hier terug: