11 weetjes over PEC Zwolle - FC Utrecht

24 augustus 2023

Over elf Denen, Tasos Douvikas, acht Zweden en nog veel meer.

Gesteund door een uitverkocht uitvak neemt FC Utrecht het zondag in Overijssel op tegen PEC Zwolle. 11 weetjes over het duel met de Blauwvingers, presented by Unibet.

Van de laatste 5 onderlinge ontmoetingen tussen FC Utrecht en PEC Zwolle eindigden er 4 in een gelijkspel. De uitzondering in die serie: een 5-1 thuiszege van de Utrechters op de Zwollenaren op 25 september 2021.

FC Utrecht bleef ongeslagen in 16 van de laatste 17 partijen tegen PEC Zwolle.

Het was in oktober 2015 dat FC Utrecht voor het laatst won op bezoek bij PEC Zwolle. Sébastien Haller maakte toen in de blessuretijd de winnende: 1-2.

PEC Zwolle en FC Utrecht zijn het seizoen begonnen met 2 nederlagen. Er zijn in totaal 6 teams waarvoor dat geldt.

Afgelopen seizoen speelde PEC Zwolle in de Keuken Kampioen Divisie. Die jaargang namen 2 teams vanuit Zwolle de punten mee naar huis: ADO Den Haag (1-2) en MVV Maastricht (0-1).

Van de laatste 10 Eredivisiewedstrijden die FC Utrecht speelde tegen promovendi, verloor de FC uit de Domstad er 1. Dat was op 20 augustus 2022 in Emmen tegen de plaatselijke FC.

Isac Lidberg debuteerde afgelopen weekend voor FC Utrecht. Hij werd daarmee de achtste Zweed die namens de Utrechters speelminuten maakte in de Eredivisie, na Johan Mårtensson, Marcus Nilsson, Alexander Gerndt, Kristoffer Peterson, Simon Gustafson, Emil Bergström en Pontus Almqvist.

FC Utrecht versterkte zich deze week met Oscar Fraulo. Als de middenvelder uit Denemarken in Zwolle speelminuten maakt, dan is hij de elfde Deen die namens FC Utrecht uitkomt in de Eredivisie. Tot nu toe hebben John Steen Olsen, Jørgen Henriksen, Francis Dickoh, Michael Silberbauer, Morten Skoubo, Kevin Conboy, David Jensen, Dario Dumic, Simon Makienok en Victor Jensen dat gedaan.

In geen van de laatste 7 uitpartijen die FC Utrecht op zondag speelde, lukte het de ploeg 3 punten mee terug te nemen naar de Domstad.

Tasos Douvikas maakte vorig seizoen 3 goals in 4 Eredivisiepartijen tegen promovendi: 2 tegen FC Emmen, 1 tegen Excelsior. Alleen tegen FC Volendam vond de Griek toen het net net.

Alleen tegen Ajax (5 partijen) heeft PEC Zwolle-trainer Johnny Jansen zoveel Eredivisieduels gecoacht zonder te winnen als tegen FC Utrecht; ook 5.