11 weetjes over FC Utrecht - sc Heerenveen

17 augustus 2023

Over Jens Toornstra, Ion Nicolaescu, Tasos Douvikas en nog veel meer.

Op een spiksplinternieuwe grasmat staat FC Utrecht zondag tegenover sc Heerenveen. 11 weetjes over de eerste thuismatch van het nieuwe seizoen, presented by Unibet.

FC Utrecht is bezig aan een indrukwekkende reeks tegen sc Heerenveen. De Domstedelingen zijn tegen de Friezen al 15 Eredivisieduels op rij ongeslagen.

De langste ongeslagen reeks van FC Utrecht in de Eredivisie is tegen Excelsior. Tegen de Rotterdammers bleven de Utrechters van 1970 tot 1983 in 17 partijen op rij zonder nederlaag.

De laatste 4 ontmoetingen in de Eredivisie tussen FC Utrecht en sc Heerenveen werden allemaal gewonnen door de Utrechters: 2-1, 1-2, 1-2 en 1-0.

De vorige 11 keer bleef sc Heerenveen ongeslagen tijdens de eerste uitpartij van een nieuw seizoen. De laatste keer dat de Friezen hun eerste uitduel van een nieuwe jaargang verloren, was in 2011 in Amsterdam tegen Ajax.

Tasos Douvikas was bij FC Utrecht – sc Heerenveen vorig seizoen de matchwinner in Stadion Galgenwaard: 1-0.

Ion Nicolaescu scoorde afgelopen weekend tijdens zijn debuut voor sc Heerenveen. Hij kan de zesde speler worden die in elk van zijn eerste 2 Eredivisieduels voor de Friezen scoort, na Maarten de Jong (1990), Jesper Håkansson (1999), Klaas-Jan Huntelaar (2004), Afonso Alves (2006) en Jizz Hornkamp (2018).

FC Utrecht begon het seizoen afgelopen weekend met een 2-0 nederlaag in Eindhoven bij PSV. Het is nog nooit voorgekomen dat FC Utrecht niet tot scoren kwam tijdens de eerste twee speeldagen van een nieuw seizoen.

De laatste 3 Eredivisiethuisduels die FC Utrecht speelde, resulteerden telkens in een overwinning voor de ploeg van Hoofdtrainer Michael Silberbauer.

sc Heerenveen is ongeslagen in zijn laatste 5 Eredivisiewedstrijden.

Jens Toornstra heeft in de Eredivisie 25 wedstrijden gespeeld tegen sc Heerenveen. Alleen voormalig doelman Sander Boschker stond in de Eredivisie vaker tegenover de Friezen dan de middenvelder van FC Utrecht: 32 maal.

Trainer Kees van Wonderen van sc Heerenveen is nu 5 wedstrijden ongeslagen als oefenmeester in de Eredivisie. Nog nooit zette hij een reeks van 6 partijen zonder nederlaag neer als trainer op het hoogste niveau. Als trainer won Van Wonderen nog nooit van FC Utrecht in de Eredivisie.