Op een zonnig en winderig Zoudenbalch stond de wedstrijd tussen de O17’s van FC Utrecht en Feyenoord op het programma. FC Utrecht O17 wilde zich graag revancheren na de nederlaag vorige week tegen AZ O17. Het probeerde aanvallend kansen te creëren. Echter was het in de eindfase niet creatief genoeg om door de hechte defensie van Feyenoord O17 heen te spelen.

Feyenoord O17 kwam op een 0-1 een voorsprong. Vanuit een afvallende bal wilde een speler van Feyenoord O17 de bal wegwerken. De bal ging hoog de lucht in en met de wind mee richting de goal van FC Utrecht O17. Voor de keeper lastig in te schatten, mede door de wind, en probeerde daarom de bal weg te werken. De bal werd weggewerkt via de paal en de bal belande precies in de voeten van de meegelopen Feyenoord O17 speler, dit zorgde voor de 0-1. FC Utrecht O17 kreeg nog wat mogelijkheden en Feyenoord O17 een goede kans, daar bleef het bij in de eerste helft.

De tweede helft wilde FC Utrecht O17 de gelijkmaker maken en ging aanvallender spelen. Hier kwam het tot een aantal goede mogelijkheden, die met iets beter uitspelen wellicht met een doelpunt bekroond kon worden. Halverwege de tweede helft wisselde FC Utrecht O17 van formatie om een doelpunt te forceren. Ook Feyenoord O17 had wat schoten op de goal, die de keeper van FC Utrecht O17 voortreffelijk pakte. Echt gevaarlijk werd FC Utrecht O17 niet meer en daardoor ging Feyenoord O17 met de drie punten naar huis.

Volgende week staat Ajax O17-uit op het programma en daarna speelt FC Utrecht O17 de halve finale van de beker thuis tegen het O17-team van Quick Den Haag.

Lees onder het verslag van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend.