Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam O18 werd door de redactie de vraag gesteld of FC Utrecht O18 bij machte zou zijn om de koppositie terug te veroveren. Spoiler alert: nee, dat waren zij niet! Niet voor het eerst liet de ploeg een grote kans op een overwinning glippen.

De 1e helft was er niets aan de hand. Te zien was een regelmatig wedstrijdbeeld, met dan weer de thuisploeg, dan weer de gasten die de overhand hadden. Het leverde de thuisploeg uiteindelijk een verdiende voorsprong op. 5 minuten voor de rust wist Jesse van de Haar de bal binnen te koppen, op aangeven van Nordin Bukala. Ruststand derhalve 1-0.

Dezelfde Bukala bleef in de rust achter in de kleedkamer. Voor hem kwam Bram van Driel.

Sparta Rotterdam O18 kwam héél goed uit de kleedkamer. Meteen vanaf de aftrap combineerde het simpel en eenvoudig als een heet mes door de boter tot aan het doel van Mees Eppink, om in minuut 46 de gelijkmaker binnen te prikken. Verantwoordelijke man daarvoor was Jesse Bal. Dat was een tegenvaller voor de thuisploeg, die de boel in de 2e helft maar moeilijk op de rit kreeg. Ze hadden het lastig, tegen een steeds makkelijker voetballend Sparta Rotterdam O18. Want die ploeg rook dat er wat te halen viel.

Daarom was de hernieuwde voorsprong in de 75e minuut zo welkom. Een uitstekend genomen corner van Bent Driessen belandde strak op het hoofd van Nazjir Held en hij kopte de bal hard binnen. 2-1. Dan zou je zeggen dat het een kwestie werd van professioneel uitspelen, maar dat kwam er niet van. Sparta Rotterdam O18 gaf nóg meer gas en daar had de thuisploeg geen goed antwoord op. Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd tekende Angelo Kamperveen voor de gelijkmaker. En het werd nog erger voor de thuisploeg, want in extremis roeide Sparta Rotterdam O18 de 3 punten binnen. Ook nu weer via Angelo Kamperveen.

Al met al een zeer teleurstellende middag voor FC Utrecht O18, dat niet in staat bleek het tij te keren. In combinatie met de overige uitslagen van deze dag viel de schade in de ranglijst relatief mee.

FC Utrecht O18:
Mees Eppink, Darcy Turner, Olivier van Zijl, Per Kloosterboer, Nazjir Held, Sil van der Wegen, Mees Akkerman, Nordin Bukala (46. Bram van Driel), Jesse van de Haar (60. Thiago Codinha), Rafik el Arguioui, Bent Driessen.

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de andere thuiswedstrijden.