Wedstrijd van de Week: FC Utrecht O15 haalt flink uit

22 april 2023

Achtklapper op Zoudenbalch in duel met ADO Den Haag O15.

Na een kort weifelend begin herstelde FC Utrecht O15 zich razend snel en bracht met prima voetbal een hoge uitslag tot stand. Met liefst 8-1 werd ADO Den Haag O15 door de Utrechters verslagen.

Onder het genot van een fijne lentezon, startte FC Utrecht O15 de wedstrijd tegen ADO Den Haag O15 op sportcomplex Zoudenbalch. Maar stralend zoals de zon startte deze wedstrijd niet, als FC Utrecht O15 binnen twee minuten op een 0-1 achterstand kwam. Trainer Mourad El Idrissi had voorafgaand aan de wedstrijd nog zo duidelijk het belang van een sterke start benadrukt bij de jongens van FC Utrecht O15. Maar ADO Den Haag O15 wist een cruciale fout van FC Utrecht O15 te benutten, en startte dus sterker. Maar zo snel als de achterstand kwam, verdween deze ook na de prachtige gelijkmaker in de 8e minuut van Nour Bouhilal. Noël Beulens legde de bal op een presenteerblaadje voor de goal, waarna Nour behendig de bal tussen de palen wist te krijgen. En vanaf dat moment wist FC Utrecht O15 de matige start dik en dwars goed te maken. Een doelpuntenregen in de eerste helft, met treffers van Melih Junuzov in de 10e en 41e minuut, Servahterio Steffens in de 29e minuut en Austin Jones in de 33e minuut, zorgde voor een comfortabele 5-1 voorsprong in de rust. Zo doken de jongens van FC Utrecht O15 met veel vertrouwen de kleedkamer in.

Toen de spelers na de rust uit de kleedkamer kwamen regent het niet alleen maar doelpunten. Maar ondanks het natte veld, wisten de spelers van FC Utrecht O15 de rust te bewaren. Na een kwartier spelen, scoorde Austin Jones zijn tweede treffer, op aangeven van Servahterio Steffens. Door middel van een prachtige stift, verdween de bal in het doel van ADO Den Haag 15. De frustratie onder de Hagenezen uitte zich in twee gele kaarten. Maar FC Utrecht O15 liet zich niet kennen en wist door de Haagse frustratie een penalty te benutten in de 76e minuut. Bright van Dijk schoot de bal hard en strak in het midden van het net, 7-1. En op het moment dat iedereen dacht dat de wedstrijd niet mooier kon, schoot Stan Pietersen en de 78e minuut de bal vanaf de middenlijn in het doel van ADO Den Haag O15. Een vrije trap, die Stan tot verbazing van iedereen over de keeper heen wist te leggen, sloot deze wedstrijd af. Een terechte zege voor de jongens van FC Utrecht O15, 8-1.

Lees onder de foto's van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend.