Na de promotie vanuit divisie 2 vóór de winterstop heeft FC Utrecht O16 het nu lastig in de hoogste afdeling. Tot nu toe werd er drie keer gelijk gespeeld en vijf keer trok de ploeg van trainer Jasper Somsen aan het kortste eind en verloor. Maar om nou te zeggen dat de Utrechters in die wedstrijden kansloos waren is bezijden de waarheid. In de meeste wedstrijden werd uiterst ongelukkig in de laatste fase met één doelpunt verschil verloren of zoals uit bij AZ een overwinning in blessuretijd uit handen gegeven. Om aan het einde van dit seizoen niet terug te degraderen naar divisie 2, zijn dus overwinningen en daarmee punten hard nodig. Afgelopen zaterdag was daarvoor wederom een kans, nu thuis tegen medepromovendus Go Ahead Eagles O16. En hoewel in het najaar twee keer van de Deventenaren werd verloren, werd er nu heel verdiend gewonnen. Na een 1-1 ruststand, werd het uiteindelijk 3-2, en was daarmee de eerste overwinning op het hoogste niveau een feit. FC Utrecht O16 begon wat weifelend aan de wedstrijd en Go Ahead Eagles O16 had meer balbezit, ook omdat FC Utrecht O16 als ze de bal veroverden deze weer even snel kwijt waren. Na een kwartier kwam FC Utrecht O16 op achterstand, nadat de rechtsachter van de tegenstander ongedekt kon opstomen en zijn voorzet bij de eerste paal werd binnengetikt: 0-1. Eigenlijk was dat het sein om er een schepje bovenop te gooien, en kwam FC Utrecht O16 beter in de wedstrijd. Een meevaller was daarbij dat de arbiter van dienst FC Utrecht O16 een strafschop toekende na een ongelukkige handsbal van een een Go Ahead Eagles O16 verdediger. Remiyan Muthuccumaru schoot deze onberispelijk binnen en zette zijn ploeg daarmee op gelijke hoogte. Tot aan de rust gebeurde er daarna niet veel meer voor beide doelen. Ruststand: 1-1.

Direct na aanvang van de tweede helft helaas een tegenslag voor de ploeg van Somsen, toen Go Ahead Eagles O16 een verkeerde breedtebal onderschepte en de FC Utrecht O16 verdedigers te ver voor de bal stonden: 1-2. Gelukkig was het de rest van de tweede helft alles FC Utrecht O16 wat de klok sloeg. Go Ahead Eagles O16 kon alleen nog maar tegenhouden en soms een counter plaatsen en bleef met het nodige kunst en vliegwerk overeind. Go Ahead Eagles O16 keeper Thijs Smink haalde zelfs een voor het oog onhoudbare kopbal uit de bovenhoek. Maar FC Utrecht O16 kreeg toch loon naar werken. Nadat Somsen onder anderen drie Onder 15 spelers bracht en met twee spitsen ging spelen, was het Melih Junuzov die profiteerde van de ruimte op links en FC Utrecht O16 tien minuten voor tijd op 2-2 schoot. En in de laatste minuut trok linksachter Viggo Plantinga mee naar voren, zijn inzet kwam terug van de binnenkant van de paal en Austyn Jones was er als de kippen bij om te scoren en daarmee FC Utrecht O16 drie welverdiende punten te bezorgen. Trainer Jasper Somsen was uiteraard blij met het resultaat: "We zijn de laatste weken hard blijven werken en dan komt loon naar werken vanzelf. Het ging vandaag, zoals ook de laatste wedstrijden, wel weer moeizaam met name in de laatste fase. Maar vandaag viel het kwartje gelukkig de goede kant op. Complimenten aan de ploeg, en met name ook aan de Onder 15 spelers die invielen, nadat zij vanochtend al een wedstrijd hadden gespeeld."
Volgende week is Go Ahead Ahead O16 opnieuw de tegenstander, nu dan een uitwedstrijd (aanvang 11.30 op Sportpark Zuiderlaan in Twello). En dinsdag a.s. een leuk oefenduel tegen de leeftijdsgenoten van RB Leipzig (aanvang 16.00 uur op Zoudenbalch).

"16 0-1 Kaid Phiri Becker
"23 1-1 Remiyan Muthuccumaru (strafschop)
"42 1-2 Diego Wagimin
"69 2-2 Melih Junuzov
"79 3-2 Austyn Jones

Opstelling FC Utrecht O16: Luca Neu, Raynell Blanker ("50 Noël Beulens), Youssif Dikeni ("62 Melih Junuzov), Frederick Reuter, Viggo Plantinga, Kristoffel van Eldik, Björn Menzo, Matyas Havelka, Remiyan Muthuccumaru ("62 Austyn Jones), Lebron Campagne ("50 Shakir Gondorf), Rayan El Miloudi.

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de andere thuiswedstrijden.

AZ Alkmaar O18 FC Utrecht O18 1-0

FC Utrecht O12 en O14 spelen een toernooi. O14 staat op dit moment in de finale tegen AZ. Een update vertelt ons dat O14 de finale heeft gewonnen. Felicitaties zijn hier op zijn plaats!