Lotje de Keijzer nieuwste aanwinst FC Utrecht Vrouwen

13 april 2023

Jongere zus van keeper Fabian de Keijzer tekent meerjarig contract.

Lotje de Keijzer is de nieuwste aanwinst van FC Utrecht Vrouwen. De 20-jarige aanvalster, de jongere zus van keeper Fabian de Keijzer van het eerste mannenelftal, heeft in de Domstad een contract voor twee seizoenen met een optie op een derde jaargang getekend. De Keijzer komt deze zomer over van Eredivisionist Excelsior.

De Keijzer begint evenals haar broer Fabian bij Roda ’46 met voetballen. De Leusdense maakt in 2017 de overstap naar Jong PEC Zwolle en maakt in het shirt van de Blauwvingers ook haar Eredivisiedebuut. In het seizoen 2021/2022 komt voormalig jeugdinternational De Keijzer uit voor FC Twente, een jaargang later verdedigt ze de kleuren van de Belgische topclub RSC Anderlecht en sinds het begin van dit kalenderjaar scoort ze haar doelpunten namens Excelsior.

“Ik ben super blij en trots dat ik bij FC Utrecht een contract heb getekend. FC Utrecht is al van jongs af aan mijn cluppie. Dat ik nu voor de club ga spelen, is een droom die uitkomt”, aldus de 20-jarige De Keijzer. “Mijn doel is om een vaste waarde te worden voor het team en te genieten van ieder moment dat ik het FC Utrecht-shirt mag dragen. Ik wil meehelpen om FC Utrecht naar de top van het vrouwenvoetbal te brengen. Het eerste seizoen van FC Utrecht Vrouwen is wat mij betreft geslaagd als we meedraaien in de top van de Eredivisie, het vrouwenvoetbal in Utrecht weer op de kaart hebben gezet en niemand meer om FC Utrecht Vrouwen heen kan.”

“Van kleins af aan heeft Lotje ervan gedroomd te spelen in Stadion Galgenwaard. Geweldig dat die droom komend seizoen kan uitkomen”, zegt Marlou Peeters, Manager Vrouwenvoetbal van FC Utrecht. “We geven Lotje net als alle andere speelsters een warm welkom binnen onze club en zijn blij dat we haar aan onze selectie voor volgend seizoen mogen toevoegen.”