Keuning: ‘Het besluit genomen om het veld volledig te renoveren’

13 april 2023

Operationeel & Financieel Directeur Edo Keuning in Directie Donderdag.

In een nieuwe aflevering van Directie Donderdag is Operationeel & Financieel Directeur Edo Keuning aan het woord. Vanuit Stadion Galgenwaard geeft Keuning onder andere informatie over de financiële status van de club, het renoveren van het veld in Stadion Galgenwaard na afloop van het seizoen en meer diverse toekomstplannen.

“Uiteindelijk proberen wij te leveren wat wij afspreken”, begint Keuning het antwoord op de vraag op hoe de club er financieel voorstaat. “Dus dat betekent dat we werken met een begroting, die we maandelijks volgen naar het einde van het seizoen. Daarin heb je ook van allerlei scenario’s, dus hoe we het seizoen zullen eindigen is nog te vroeg om te zeggen. Aan de omzetkant kunnen we weer groei laten zien dus dat is hartstikke goed, de uitdaging blijft altijd de kosten.”

De club heeft daarnaast besloten om het veld in Stadion Galgenwaard de komende zomerperiode volledig onder handen te nemen, vertelt Keuning: “Wij hebben het besluit genomen om het veld volledig te renoveren. Het veld zoals we dat nu kennen in Stadion Galgenwaard ligt er ongeveer 20 tot 25 jaar, dan praat je niet zozeer over de bovenlaag maar over alles wat eronder ligt. Dus dan heb je het over zandfundering waar drainage in ligt, veldverwarming, beregeningssystematiek en uiteindelijk het gras aan de bovenkant. Dat gaan we allemaal vervangen.”

Een nodige ingreep, zo weet Keuning: “Het is fantastisch dat dat gelukt is en aan de andere kant ook nodig. Er is best veel gezegd over de kwaliteit van ons grasveld. We hebben, ook mede dankzij de inspanningen van De Ridder die het onderhoud doet, wel voldaan aan de kwaliteitseisen van de KNVB en ECV. We weten ook dat dat volgend jaar niet meer zo zou zijn, dus eerlijk gezegd moesten we vervangen.”

Wat de betreft de ranking in de Eredivisie als het gaat om de velden legt Keuning het volgende uit: “In de ranking worden we gepositioneerd op plek nummer negen en dat wordt bepaald door de aanvoerders van de uitspelende clubs. Uiteindelijk wil je ook met je faciliteiten tot de subtop behoren, dus dat betekent ook dat je een beter veld moet neerleggen dan plek nummer negen in de ranking van de velden.”

Bekijk hier de volledige aflevering van Directie Donderdag.