Jubileum voor beloften in Almere: 250ste Eerste Divisie-duel

03 april 2023

Jong FC Utrecht bereikt vanavond (maandag) een mijlpaal in het Yanmar Stadion.

Het beloftenteam van FC Utrecht bereikt vanavond (maandag) in het Yanmar Stadion een bijzondere mijlpaal. Almere City FC-uit is voor Jong FC Utrecht namelijk de 250ste wedstrijd in de Eerste Divisie, sinds de ploeg daar in het seizoen 2016/2017 aan deelneemt. De pot in Flevoland begint om 20.00 uur.

Eén van de overeenkomsten tussen Gyrano Kerk, Sylla Sow en Nick Venema? Onder meer dat ze in het seizoen 2016/2017 gedeeld topscorer waren van Jong FC Utrecht. Venema zou dat kunststukje daarna nog drie keer herhalen en ook Jeredy Hilterman en Jonas Arweiler sloten een seizoen eens af als meest productieve speler van de beloftenploeg van FC Utrecht.

Het begon op 5 augustus 2016
Voor Jong FC Utrecht begon het Eerste Divisie-avontuur in de zomer van 2016, toen de competitie nog Jupiler League heette. Het eerste doelpunt van de Utrechtse beloftenploeg in de Eerste Divisie werd gescoord door Rodney Antwi. Dat deed hij in de eerste Eerste Divisie-wedstrijd aller tijden van het Utrechtse talententeam: NAC Breda-uit, op 5 augustus 2016. De Utrechtse basiself die dag: Thijmen Nijhuis, Ali Ulusoy, Maarten Peijnenburg, Junior van der Velden, Tim Brinkman, Rick van der Meer, Mitchell van Rooijen, Hamza Boukhari, Sylla Sow, Rodney Antwi, Dani van der Moot.

Een beetje geluk
En nu staat de Utrechtse beloftenformatie dus op de drempel van een mijlpaal: 250 wedstrijden in de Eerste Divisie. Daarin sluit het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic momenteel de rij. Jong FC Utrecht verloor de laatste vijf wedstrijden; twee keer met één doelpunt verschil, drie maal met een marge van twee goals. Regelmatig ontbreekt het de Utrechtse talenten aan nét dat beetje geluk dat soms nodig is om een wedstrijd in je voordeel te beslissen.

Periodetitel binnen bereik voor Flevolanders
Almere City FC kan vanavond een periodetitel bijschrijven. De ploeg uit Flevoland is bij winst op de Utrechters verzekerd van het winnen van de derde periodetitel. Het onderonsje tussen Almere City FC en Jong FC Utrecht is de laatste wedstrijd uit die periode. Het team van Alex Pastoor staat in het algemene klassement op de derde plek, achter PEC Zwolle en Heracles Almelo. Clubtopscorer van Almere City FC is oud-speler van (Jong) FC Utrecht Jeredy Hilterman. De international van Suriname vond dit seizoen dertien keer de weg naar het net.

ESPN zendt jubileumduel rechtstreeks uit
De wedstrijd Almere City FC – Jong FC Utrecht is live te zien op ESPN. De voorbeschouwing begint om 19.50 uur. FC Utrecht doet vanuit het Yanmar Stadion ook verslag van het jubileumduel via Twitter en Instagram Stories.