Jong FC Utrecht verliest nipt van Almere City FC

03 april 2023

Duel met Almere City FC eindigt in 1-0.

Jong FC Utrecht moet het Yanmar Stadion met lege handen verlaten. Door een late treffer van aanvoerder Damian van Bruggen eindigt het duel met Almere City FC in een 1-0 nederlaag. De Almeerders winnen hierdoor de derde periode in de Keuken Kampioen Divisie.

Met nog drie minuten op de klok staat Almere City FC klaar voor de corner. Tussenstand op dat moment? 0-0. Het lijkt erop dat Jong FC Utrecht gelijk gaat spelen tegen Almere City FC. Lijkt. Want de voorzet eindigt bij Damian van Bruggen, de aanvoerder van de Almeerders weet de bal tegen de touwen te werken: 1-0. Wedstrijd beslist. Feest in het Yanmar Stadion, door deze treffer wint Almere City FC de titel in de derde periode van de Keuken Kampioen Divisie.

Limbombe
Kansen in de eerste helft zijn erg spaarzaam. Het is Almere City FC dat in de zoektocht naar de titel in de derde periode van de Keuken Kampioen Divisie als eerste voor het grootste gevaar zorgt. Anthony Limbombe dribbelt richting het zestienmetergebied van Jong FC Utrecht en besluit om vanuit een moeilijke hoek uit te halen. De bal komt snoeihard tegen de lat waardoor het doel van Thijmen Nijhuis in de eerste helft nog schoon blijft.

Kansrijke opening
Waar de kansen in de eerste helft erg spaarzaam zijn, valt dat niet te zeggen over het begin van de tweede helft. Eerst is het Manel Royo die zijn poging van afstand maar net boven het doel van Jong FC Utrecht ziet eindigen. Even later is het Jong FC Utrecht dat in de vorm van Eliano Rijnders, Rocco Robert Shein en Yannick Leliendal drie kansen krijgt om de score te openen. Telkens is het doelman Nordin Bakker die een sta-in-de-weg vormt voor een Utrechtse treffer.

Debuut Jesse van de Haar
Voor Jesse van de Haar zal het uitduel met Almere City FC er één zijn die hij niet snel zal vergeten. Met nog ruim zes minuten op de klok mag de 18-jarige aanvaller invallen voor Mees Rijks. Voor de zoon van oud-speler Hans van de Haar betekent dit zijn debuut in het betaald voetbal.

TOP Oss
Jong FC Utrecht komt Tweede Paasdag weer in actie. Op die dag neemt Jong FC Utrecht het op tegen TOP Oss. Om 20.00 uur is Sportcomplex Zoudenbalch het strijdtoneel voor het duel met de huidige nummer zeventien van de Keuken Kampioen Divisie.


Almere City FC - Jong FC Utrecht 1-0 (0-0)
87.Damian van Bruggen 1-0

Gele kaarten: Anthony Limbombe (Almere City FC), Rocco Robert Shein (Jong FC Utrecht)

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 2.731

Scheidsrechter: Rob Dieperink

Opstelling Almere City FC:
Nordin Bakker; Hamdi Akujobi, Damian van Bruggen, Théo Barbet, Manel Royo; Alvaro Peña, Jorrit Smeets (46. Stije Resink); José Pascual (75. Ilias Alhaft), Lance Duijvestijn (87. Milan Corryn), Anthony Limbombe (74. Rajiv van La Parra); Jeredy Hilterman (56. Kornelius Hansen)


Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Achraf Boumenjal (77. Joshua Rawlins), Wessel Kooy, Gibson Yah, Yannick Leliendal; Rocco Robert Shein (77. Yuya Ikeshita), Lynden Edhart (71. Tobias Augustinus-Jensen), Ivar Jenner (71. Olivier van Eldik); Eliano Reijnders, Mees Rijks (84. Jesse van de Haar), Derensili Sanches Fernandes