Jong FC Utrecht boekt verdiende overwinning tegen TOP Oss

10 april 2023

Tobias Augustinus-Jensen en Jesse van de Haar scoren eerste doelpunten in betaald voetbal.

De Utrechtse beloftenploeg heeft vanavond (maandag) een verdiende overwinning geboekt op TOP Oss. Mees Rijks zette de Utrechters na een vroege achterstand op gelijke hoogte, waarna Tobias Augustinus-Jensen en Jesse van de Haar voor hun eerste officiële doelpunten tekenden in de Keuken Kampioen Divisie.

Augustinus-Jensen werd in de winterstop door FC Utrecht naar de Domstad gehaald en vanavond bewijst de Deen zijn waarde voor de beloftenploeg. Nadat hij met een voorzet, die via een been van Milan Hilderink in het doel belandt, Jong FC Utrecht al op voorsprong heeft gezet (2-1), scoort hij even later zelf de derde Utrechtse goal van de avond. Op aangeven van Joshua Rawlins is hij met twee prachtige bewegingen zijn directe tegenstanders de baas en ook doelman Thijs Jansen heeft het nakijken: 3-1 voor de Domstedelingen!

Stroef begin
Een stroeve start kent Jong FC Utrecht vanavond wel op Sportcomplex Zoudenbalch. Justin Mathieu weet de Ossenaren op voorsprong te zetten na een dieptepass, 0-1. Even later wordt Augustinus-Jensen na een fraaie actie binnen het strafschopgebied naar de grond gehaald en arbiter Jesse Rozendal wijst gedecideerd naar de stip. Mees Rijks faalt vervolgens niet en de Utrechtse talenten komen naast TOP Oss: 1-1.

Kansen in overvloed
In het vervolg van de wedstrijd creëert het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic meer dan voldoende kansen om de score verder uit te bouwen. Echter moet het elftal vlak voor het einde van de wedstrijd toch nog de aansluitingstreffer incasseren. Jearl Margaritha passeert Kevin Gadellaa en de spanning is voor even terug in de wedstrijd: 3-2.

Eerste doelpunt Van de Haar
Exact een week geleden mocht hij al debuteren voor de Utrechtse beloftenploeg in Almere en vandaag maakt Jesse van de Haar, zoon van oud-speler Hans van de Haar, zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. Een hard afstandsschot wordt licht aangeraakt door een verdediger van TOP Oss, waarna de bal in het net ploft: 4-2 en de wedstrijd is beslist!

Maandag naar Alkmaar
Over exact een week staat het volgende treffen voor Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie op het programma. Dan wachten de leeftijdsgenoten van Jong AZ in Alkmaar. Op maandag 17 april wordt er om 20.00 ur afgetrapt op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer.

Jong FC Utrecht – TOP Oss 4-2 (3-1)
8. Justin Mathieu 0-1
12. Mees Rijks (strafschop) 1-1
16. Milan Hilderink (eigen doelpunt) 2-1
31. Tobias Augustinus-Jensen 3-1
90+1. Jearl Margaritha 3-2
90+4. Jesse van de Haar 4-2

Gele kaarten: Ruben Kluivert, Ivar Jenner (Jong FC Utrecht), Justin Mathieu (TOP Oss).

Toeschouwers: 303.

Scheidsrechter: Jesse Rozendal.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Kevin Gadellaa; Joshua Rawlins, Ruben Kluivert, Tommy St. Jago, Yannick Leliendal; Ivar Jenner (83. Gibson Yah), Rocco Robert Shein (83. Olivier van Eldik), Tobias Augustinus-Jensen (71. Jesse van de Haar); Derensili Sanches Fernandes (85. Lynden Edhart), Mees Rijks (71. Aurelio Oehlers), Eliano Reijnders.

Opstelling TOP Oss:
Thijs Jansen, Milan Hilderink, Arthur Allemeersch (83. Toshio Lake), Justin Mathieu, Dean van der Sluijs (46. Joshua Mukeh), Lorenzo Piqué, Bradly van Hoeven (71. Kyvon Leidsman), Omer Gunduz (46. Jearl Margaritha), Rick Dekker, Thijs van Leeuwen, Luca Everink (46. Trevor David).