Jong FC Utrecht aan de bak tegen Jong Ajax

24 april 2023

Sportcomplex Zoudenbalch vanavond (maandag) decor van beloftenonderonsje.

Een beloftenonderonsje vanavond (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch. Jong FC Utrecht neemt op tegen Jong Ajax. Het Keuken Kampioen Divisie-duel begint om 20.00 uur.

De wedstrijd van vanavond is voor Jong FC Utrecht de laatste van deze jaargang waarin een andere beloftenploeg de opponent is. Het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic speelde al twee keer tegen Jong AZ en Jong PSV (steeds een nederlaag) en ontmoette Jong Ajax dit seizoen één keer. In Amsterdam, op 11 december 2022, werd het 1-2 voor de Utrechtse talenten. Christopher Mamengi en Mees Rijks scoorden op De Toekomst de goals namens de Domstedelingen.

Veertiende onderlinge ontmoeting
In de Eerste Divisie stonden Jong FC Utrecht en Jong Ajax tot nu toe dertien keer tegenover elkaar. Vier keer wonnen de Utrechtse beloften, zeven maal zegevierden de Amsterdammers. Zonder twijfel de meest spectaculaire ontmoeting tussen de twee teams was die van 10 februari 2020. Toen, op Sportcomplex Zoudenbalch, werd het 7-2 voor de Utrechtse talenten.

Jong Ajax in vorm
Jong Ajax staat op de vijftiende plek in de Keuken Kampioen Divisie en is de laatste weken goed op dreef. De Amsterdammers wonnen vier van de laatste vijf wedstrijden die ze speelden en versloegen daarin Jong PSV (5-4), Telstar (2-3), FC Dordrecht (4-1) en NAC Breda (2-6). De Noord-Hollanders zijn, na nummer twee Heracles Almelo en nummer één PEC Zwolle, de meest scorende ploeg van de competitie. Qua tegentreffers staan de Amsterdammers ook hoog: alleen FC Den Bosch slikte meer doelpunten dan Jong Ajax.

Geen kaartverkoop meer
Er is geen kaartverkoop meer voor Jong FC Utrecht – Jong Ajax. De kassa’s op Sportcomplex Zoudenbalch blijven vandaag dan ook gesloten. Gouden Seizoenkaarthouders kunnen HIER een gratis ticket bestellen voor de wedstrijd van vanavond. Dat ticket, en niet het Seizoenkaartpasje, is een geldig entreebewijs voor het duel met de Noord-Hollanders.

Live updates via Twitter en Instagram Stories
Wie vanavond niet van de partij is op Sportcomplex Zoudenbalch, kan via Twitter en Instagram Stories het verslag van de wedstrijd volgen.