Jim Brinkhof nieuwe Hoofdtrainer Jong FC Utrecht Vrouwen

08 april 2023

29-jarige oefenmeester tekent contract voor twee seizoenen in Utrecht.

Jim Brinkhof is vanaf komend seizoen Hoofdtrainer van Jong FC Utrecht Vrouwen. Daarnaast gaat de 29-jarige Brinkhof ook de scouting voor FC Utrecht Vrouwen en de beloftenploeg coördineren. De oefenmeester gaat bovendien in de regio aan de slag om samen met amateurverenigingen het vrouwenvoetbal te ontwikkelen en deze clubs te binden aan FC Utrecht. Brinkhof heeft in de Domstad een contract tot medio 2025 getekend.

Als een van de jongste trainers in het amateurvoetbal is Brinkhof één seizoen Hoofdtrainer bij SV Haarle, voordat hij in de zomer van 2019 de overstap maakt naar de vrouwentak van PEC Zwolle. Op dit moment vervult hij de rol van Hoofdtrainer Jong PEC Zwolle Vrouwen en neemt hij verschillende flexibele taken binnen de club op zich.

“Ik werd heel enthousiast van de plannen die FC Utrecht heeft op het gebied van vrouwenvoetbal”, zegt Brinkhof. “Nu is het zover dat ik mag zeggen dat ik mee ga bouwen aan een nieuw project met een duidelijke visie en een stip aan de horizon. We gaan met een nieuw regionaal team (voetbal)dromen laten uitkomen van jonge talentvolle meiden. Dat is erg gaaf en ik ben blij dat ik me verder mag ontwikkelen in een nieuwe uitdagende omgeving.”

“In de gesprekken met Jim en ook met Linda (Helbling, Hoofdtrainer van FC Utrecht Vrouwen, red.) kwamen we er al snel achter dat deze twee trainers elkaar met beide verschillende persoonlijkheden buitengewoon goed aanvullen”, aldus Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters. “Met de komst van Jim voor onze beloftenploeg hebben we een opleider binnen gehaald, een persoon die meiden uit onze regio kan ontwikkelen en kan klaarstomen voor de stap naar het eerste elftal.”