Jeugdinternational Senne van de Velde naar FC Utrecht Vrouwen

01 april 2023

Middenveldster (17) verruilt PEC Zwolle voor ploeg uit Domstad.

Jeugdinternational Senne van de Velde draagt vanaf komende zomer het shirt van FC Utrecht Vrouwen. De 17-jarige middenveldster uit Vleuten komt dan over van PEC Zwolle. Van de Velde heeft in Utrecht een verbintenis getekend voor één seizoen met een optie op een tweede jaargang in dienst van de Domstedelingen.

De in Hilversum geboren en in Vleuten opgegroeide Van de Velde speelt bij PVCV jarenlang in de selectieteams bij de jongens. In de zomer van 2021 verruilt ze de Vleutense jongensploeg voor het beloftenteam van PEC Zwolle Vrouwen. Op zestienjarige leeftijd maakt ze vervolgens haar debuut in de Eredivisie en vanaf de zomer van 2022 behoort ze tot de A-selectie van de vrouwentak van PEC Zwolle. Van de Velde speelt jeugdinterlands voor Oranje Onder 16 en Oranje Onder 17 en behoort op dit moment tot de selectie van Oranje Onder 19.

“Bij FC Utrecht krijg ik de mogelijkheid te spelen op het hoogste niveau, vlakbij mijn eigen woonplaats. Ik pas goed bij de ambities van FC Utrecht en ben onder de indruk van de professionele wijze waarop de club het vrouwenvoetbal aanpakt”, zegt Van de Velde. “Op zowel persoonlijk als voetballend vlak wil ik me bij FC Utrecht zo goed mogelijk verder ontwikkelen. Persoonlijk mik ik op het veroveren van een basisplek, en met het team wil ik meedoen met de bovenkant van de Eredivisie.”

“Senne is één van de voetbalsters uit de provincie Utrecht waarop we trots mogen zijn. Des te mooier dat zij komend seizoen voor FC Utrecht gaat spelen”, aldus Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters. “We zijn er trots op dat we een jong talent uit de regio een podium kunnen bieden om zich te kunnen ontwikkelen in de top.”