'Je moet echt vanuit het hart denken'

04 april 2023

De tegel van... Marcel Man.

Je hebt ze ongetwijfeld gezien: de tegels in de Grâchmuur in Stadion Galgenwaard. Ook dit seizoen lichten we in deze rubriek op FCUtrecht.nl telkens één van die door supporters geplaatste tegels uit. Want: elke tegel heeft zijn eigen verhaal.

Na de thuisnederlaag tegen Go Ahead Eagles weet ook de 50-jarige Marcel Man dat FC Utrecht in een lastige periode zit. Toch blijft hij de leus op zijn tegel standvastig trouw: “Het is je cluppie en ieder jaar eindig je tussen plek vier en plek acht en daar sta je nu weer. Als we vijftiende of zestiende hadden gestaan, dan zou ik als supporter reden hebben tot klagen”, volgt de diehard supporter zijn gevoel. “Je moet echt vanuit het hart denken en FC Utrecht is mijn alles.”

Het supporter zijn uit Marcel op verschillende manieren. Zo heeft hij sinds dit seizoen een extra stoel aangeschaft om vrienden, familie en kennissen geregeld mee te nemen naar wedstrijden. Maar daarnaast sponsort hij FC Utrecht ook regelmatig, zo legt hij uit: “Ik heb een eigen klusbedrijf en ben ZZP’er. In het verleden heb ik met mijn advertenties wel vaker in de FC Today gestaan, in de spiegels op toiletten of in Sportcafé De Heksenketel. Dit seizoen heb ik Koos van Tamelen ook ondersteund met het regelen van dartsbanen bij de eerste editie van The Utrecht Darts Championship en heb ik zelf ook meegedaan. Zo probeer je voor de club altijd wel wat te doen. We moeten het met z’n allen doen.”

Marcel, die de Domtoren en het wapen van Utrecht heeft getatoeëerd op zijn lichaam, is als geboren en getogen Utrechter niets anders gewend dan de Utrechtse FC door dik en dun te steunen en dat draagt hij ook over op zijn familieleden: “Mijn kinderen zijn Junior Tiger vanaf hun geboorte, dus je probeert continu het door te geven aan de volgende generatie.”

Wil jij het verhaal dat bij jouw tegel hoort graag delen? Stuur dan een e-mail naar socialmedia@fcutrecht.nl