Ilse van der Zanden versterkt defensie FC Utrecht Vrouwen

18 april 2023

Voormalig jeugdinternational (27) komt over van DTS Ede.

De zesde aanwinst van FC Utrecht Vrouwen is een feit. Ilse van der Zanden komt na dit seizoen over van DTS Ede. De 27-jarige verdedigster, voormalig jeugdinternational, tekent voor één jaargang in de Domstad.

Van der Zanden begint bij het Brabantse ZSV Zeilberg met voetballen en doet verdere ervaring op bij CTO Amsterdam, voordat ze in 2014 aan de slag gaat bij Telstar. Met die ploeg speelt de voormalig jeugdinternational van Oranje Onder 15, Onder 16, Onder 17 en Onder 19 twee seizoenen in de Eredivisie. Sinds de jaargang 2017/2018 komt de verdedigster uit voor DTS Ede.

“Het maakt mij enorm trots dat ik vanaf komend seizoen terugkeer op het hoogste niveau van Nederland”, zegt Van der Zanden. “Zes jaar geleden heb ik vanuit de topsport een stapje terug gedaan vanwege vele opeenvolgende blessures. De ambitie om nogmaals op het hoogste niveau te voetballen, ging de laatste jaren steeds meer kriebelen. Dat ik de kans krijg dit nu bij FC Utrecht te doen, vind ik uniek. FC Utrecht is een club met mooie plannen voor nu én de toekomst, die kloppend en reëel zijn. Ik kijk er naar uit om onderdeel te zijn van het nieuwe tijdperk FC Utrecht Vrouwen.”

“Wij zijn heel blij met de komst van Ilse”, reageert Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters. “Met haar ervaring en enorme drive is ze een versterking voor onze achterhoede. Ilse is een tijdje afwezig geweest in de Eredivisie en ik weet zeker dat ze als speelster van FC Utrecht iedereen weer gaat verrassen.”

Van der Zanden is de zesde speelster die door FC Utrecht Vrouwen is vastgelegd voor komend seizoen. Eerder al verbonden ook Jasmijn de Groot, Femke Prins, Senne van de Velde, Judith Roosjen en Lotje de Keijzer zich aan de vrouwenploeg van FC Utrecht, die komend seizoen na jarenlange afwezigheid terugkeert in de Eredivisie.