FC Utrecht Vrouwen trekt talentvolle Joni Paliama aan

20 april 2023

Middenveldster (18) tekent voor één seizoen bij Utrechtse vrouwenvoetbalploeg.

Joni Paliama draagt vanaf komend seizoen het shirt van FC Utrecht Vrouwen. De talentvolle middenveldster (18) komt over van Jong Ajax Vrouwen en heeft in Utrecht een contract voor één seizoen getekend.

Haar eerste stappen op het voetbalveld zet Paliama bij de voetbalschool van ex-prof Arno Splinter in Almere, waarna ze vanaf haar zesde voor het eveneens Almeerse AS’80 uitkomt. In de zomer van 2020 maakt ze de overstap naar Jong Ajax Vrouwen. Paliama behoort door de jaren heen regelmatig tot de selecties van vertegenwoordigende jeugdelftallen.

“Mijn eerste profcontract tekenen bij een mooie, grote club die gaat uitkomen in de Eredivisie: ik ben super dankbaar voor de kans die FC Utrecht me biedt”, reageert Paliama op haar aanstaande transfer naar de Utrechtse FC. “Ik krijg hier een warm familiegevoel en heb FC Utrecht nu al leren kennen als een club waar ook veel aandacht is voor de persoon achter de voetbalster. Mijn persoonlijke doel is om bij FC Utrecht Vrouwen een basisplaats te veroveren, en dat ik en iedereen in ons team zich gaat ontwikkelen; zowel voetballend als op persoonlijk vlak, waardoor wij in ons eerste jaar een ijzersterk team gaan worden.”

Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters over de komst van Paliama naar het vrouwenvoetbalteam van FC Utrecht: “Joni is één van de talentvolle speelsters in onze selectie van wie wij de droom om te gaan spelen in de Eredivisie laten uitkomen. Het is mooi om te zien dat de ploeg steeds meer vorm begint te krijgen, met een mooie mix tussen jonge talentvolle meiden en meer ervaren speelsters.”