FC Utrecht Vrouwen trekt Judith Roosjen aan

05 april 2023

VV Alkmaar-topscorer (20) vierde aanwinst Utrechtse vrouwenvoetbalploeg.

In navolging van Jasmijn de Groot, Femke Prins en Senne van de Velde gaat ook Judith Roosjen aan de slag bij het vrouwenvoetbalteam van FC Utrecht. De topscorer van Eredivisionist VV Alkmaar heeft zich voor één seizoen aan de Utrechtse FC verbonden. In het contract met de 20-jarige aanvalster is bovendien een optie op een verlenging van de samenwerking met één jaar opgenomen.

Roosjen begint bij SV Lycurgus met voetballen en maakt op haar vijftiende de overstap naar sc Heerenveen. Vanuit Friesland maakt ze in de zomer van 2021 een transfer naar Noord-Holland, waar ze gaat spelen voor VV Alkmaar. Op dit moment is Roosjen topscorer van die Eredivisieploeg.

“Vanaf het eerste moment dat ik hier binnenliep, was mijn gevoel goed”, verklaart Roosjen haar keuze voor FC Utrecht. “Er is hier een mooie topsportomgeving, er werken fijne mensen. Ook de goede faciliteiten en het feit dat Utrecht een mooie stad is, konden mij direct bekoren. Ik wil mijzelf komend seizoen verder ontwikkelen en belangrijk zijn voor een team dat voor elkaar werkt en mooi, aanvallend voetbal speelt. Ik ben super trots dat ik door hard te werken deze mooie stap kan maken.”

“We zijn blij met de komst van Judith. Met haar persoonlijkheid en haar enorme drive gaat ze een grote bijdrage leveren aan ons team”, zegt Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters. “We kunnen niet wachten om haar te zien schitteren op ons veld.”