3 - 1

FC Utrecht vangt bot in De Kuip

FC Utrecht heeft aan het uitduel met Feyenoord geen punten overgehouden. De ploeg van Hoofdtrainer Michael Silberbauer ging in De Kuip met 3-1 onderuit tegen de Rotterdamse Eredivisiekoploper.

Liveblog laatst geupdate om:
23-04-2023 om 18.59

Een elftal foto's

18.58 uur

Een elftal foto's vanuit De Kuip, waar FC Utrecht vandaag werd gesteund door 788 meereizende supporters.

Twaalfde Man, een goede thuisreis gewenst!

Statistieken

18.54 uur

Tijd om een blik te werpen op de statistieken van Feyenoord - FC Utrecht:

Karakteristieken

18.47 uur

Nog even de namen van de spelers die vandaag in actie kwamen op een rij:

Feyenoord - FC Utrecht 3-1 (1-0)
15. Sebastian Szymanski 1-0
54. Santiago Gimenez 2-0
82. Alireza Jahanbakhsh 3-0
89. Bas Dost 3-1

Gele kaarten: Luuk Brouwers, Ruben Kluivert (FC Utrecht).

Toeschouwers: 45.000.

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf.

Opstelling Feyenoord:
Justin Bijlow; Marcus Pedersen, Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko, Marcos Lopez; Mats Wieffer (83. Neraysho Kasanwirjo), Orkun Kökcü, Sebastian Szymanski (46. Danilo); Igor Paixão (77. Alireza Jahanbakhsh), Santiago Gimenez (83. Antoni Milambo), Oussama Idrissi (77. Javairo Dilrosun).

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Sean Klaiber, Mike van der Hoorn (62. Ruben Kluivert), Nick Viergever, Mark van der Maarel; Jens Toornstra, Luuk Brouwers (62. Can Bozdogan), Sander van de Streek; Victor Jensen (62. Taylor Booth), Tasos Douvikas (66. Bas Dost), Othmane Boussaid (73. Zakaria Labyad).

Afgelopen

90

Het laatste fluitsignaal heeft geklonken: het is FC Utrecht niet gelukt koploper Feyenoord punten af te troeven: 3-1.

🟨 Kluivert berispt

90

Ruben Kluivert gaat het boekje van Edwin van de Graaf in. De invaller maakt een overtreding die met een gele kaart wordt bestraft.

⚽️ 3-1!

89

FC Utrecht doet iets terug! Bas Dost bekroont zijn invalbeurt met een doelpunt: 3-1.

🔃 Feyenoord wisselt twee keer

83

Een dubbele wissel in het team van Feyenoord. Mats Wieffer en Santiago Gimenez verlaten het veld. Hun plekken worden ingenomen door Neraysho Kasanwirjo en Antoni Milambo.

⚽️ 3-0...

82

Feyenoord gooit de wedstrijd in het slot. Een schot in de verre hoek van invaller Alireza Jahanbakhsh vliegt binnen: 3-0.

🔃 Feyenoord wisselt

77

Nu gaat het wisselbord omhoog op verzoek van Arne Slot. De Feyenoord-coach voert een dubbele wissel door: Alireza Jahanbakhsh en Javairo Dilrosun komen erin voor Igor Paixão en Oussama Idrissi.

🔃 Labyad binnen de lijnen

73

En nog een wissel bij FC Utrecht: Zakaria Labyad komt binnen de lijnen. Hij vervangt Othmane Boussaid.

🔃 Dost voor Douvikas

66

En nog een wissel bij FC Utrecht. De ene spits vervangt de andere: Bas Dost erin, Tasos Douvikas eruit.

Supersave!

65

Een prachtige redding van Vasilis Barkas!

De Griek houdt van dichtbij een door Danilo geschoten bal tegen. Wat een reflex!

🔃 Drie wissels

62

Hoofdtrainer Michael Silberbauer voert drie vervangingen door in zijn ploeg.

Ruben Kluivert, Can Bozdogan en Taylor Booth komen in het veld. Zij vervangen Mike van der Hoorn, Luuk Brouwers en Victor Jensen.

⚽️ 2-0...

54

Feyenoord verdubbelt de marge.

Juist op het moment dat de ploeg een staande ovatie krijgt van Het Legioen, breekt aanvoerder Orkun Kökcü door over de linkerflank. Zijn schot wordt nog gekeerd door Vasilis Barkas, maar de rebound is voor Santiago Gimenez. De spits, die al weken in topvorm is, kopt van dichtbij raak: 2-0.

Twee kansen

50

In dezelfde speelminuut twee kansen. 

De eerste is voor FC Utrecht, waar Tasos Douvikas na een goede rush van de bal wordt gezet en zodoende niet tot een schot komt. In de tegenstoot gaat Santiago Gimenez op avontuur. De Feyenoorder schiet de bal net naast het doel.

🔃 Tweede helft van start

46

De tweede helft is begonnen.

Feyenoord heeft in de rust gewisseld: Danilo vervangt Sebastian Szymanski. Aan FC Utrecht-kant geen vervangingen.

Rust

45

Het is rust in Rotterdam.

FC Utrecht kijkt na 45 minuten spelen tegen een 1-0 achterstand aan in De Kuip.

Boussaid krijgt een kans

40

Opnieuw een schietkans voor Othmane Boussaid. De flankspeler van FC Utrecht, dat in deze fase van de wedstrijd meer aan de bal komt, poeiert de bal naast het doel van Feyenoord.

Moeizaam

28

FC Utrecht speelt tot nu toe een moeizame wedstrijd. Na een sterke beginfase van de Domstedelingen hebben de Rotterdammers de controle over de partij naar zich toegetrokken. Feyenoord laat de bal snel rondgaan, FC Utrecht heeft het zwaar.

🟨 Brouwers op de bon

20

De eerste gele kaart van vanmiddag is voor Luuk Brouwers. Arbiter Edwin van de Graaf geeft hem de prent vanwege het onderbreken van een veelbelovende Feyenoord-aanval.

⚽️ 1-0...

15

Feyenoord neemt de leiding. De bal komt vanaf de zijkant voor het FC Utrecht-doel, en daar staat Sebastian Szymanski precies op de goede plek om af te ronden. Vasilis Barkas zit nog aan de bal, maar kan een tegentreffer niet voorkomen: 1-0.

Kolkende Kuip

7

De Kuip kolkt, zoveel kan al gezegd worden na een paar minuten spelen.

Over en weer ook al wat mogelijkheden. Toch hebben de doelmannen, Justin Bijlow en Vasilis Barkas, nog niet echt in actie hoeven komen.

De beste kans van FC Utrecht is tot nu toe voor Othmane Boussaid. De Belg trekt naar binnen en schiet: over.

Van start

1

We zijn van start in Rotterdam: Feyenoord - FC Utrecht is begonnen. De thuisvakken zitten vol, het uitvak zit vol: alle ingrediënten voor een mooie partij zijn aanwezig!

De aftrap nadert

16.35 uur

In een drijfnat Rotterdam komt de aftrap van Feyenoord - FC Utrecht dichter- en dichterbij. Normaal gesproken delen we op deze plek foto's van de warming-up, maar dat lukt vandaag helaas niet: daar is de apparatuur van onze fotograaf, die in de stromende regen langs de lijn zit, namelijk niet tegen bestand. Excuses voor het ongemak!

De elf van Feyenoord

16.14 uur

Dit is de Feyenoord-basisploeg zoals Arne Slot die heeft samengesteld voor het duel van vanmiddag: Justin Bijlow; Marcus Pedersen, Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko, Marcos Lopez; Mats Wieffer, Orkun Kökcü, Sebastian Szymanski; Igor Paixão, Santiago Gimenez, Oussama Idrissi.

Daar zijn de spelers!

15.51 uur

Inmiddels is ook de spelersbus van FC Utrecht gearriveerd bij De Kuip. Over iets minder dan een uur gaat de bal rollen in Rotterdam.

Onze fotograaf zat klaar om de veldinspectie van de Utrechtse voetballers vast te leggen. 

De opstelling

15.22 uur

Dit is ‘m: de opstelling van FC Utrecht voor de wedstrijd van vanmiddag.

Hoofdtrainer Michael Silberbauer heeft ten opzichte van de 1-0 overwinning van vorige week op FC Twente één wijziging doorgevoerd. Onder de lat keert Vasilis Barkas terug, nadat daar afgelopen week Fabian de Keijzer speelde.

Toornstra en Van de Streek blikken vooruit

14.54 uur

Eerder deze week stonden Jens Toornstra en Sander van de Streek voor de camera van FC Utrecht TV. Zo denken de twee over Feyenoord-uit:

Voorspel en win

14.38 uur

Wat denk jij dat het vanmiddag wordt bij Feyenoord - FC Utrecht? Laat jouw voorspelling achter op onze Facebook-pagina en maak daarmee dan direct kans op een mooi prijzenpakket!

Gearriveerd

14.28 uur

De mediacrew van FC Utrecht is gearriveerd in De Kuip. In afwachting van de aankomst van de spelersbus in Rotterdam, alvast wat foto's vanuit het stadion: 

Facts & Figures

12.52 uur

Jezelf optimaal voorbereiden op Feyenoord - FC Utrecht? Kijk dan zeker ook de Facts & Figures-video. Daarin gaat het deze keer onder meer over een bijzonder knappe statistiek van Tasos Douvikas:

Eerder dit seizoen: 1-1

12.21 uur

FC Utrecht speelde eerder dit seizoen gelijk tegen Feyenoord. In Stadion Galgenwaard eindigde het op 8 januari in 1-1. Jens Toornstra opende de score, Alireza Jahanbakhsh maakte op de valreep gelijk.

Foto's van de ontmoeting van eerder deze jaargang:

Silberbauer blikt vooruit

11.12 uur

"Het ziet er goed uit", antwoordde Hoofdtrainer Michael Silberbauer vrijdagmiddag op de vraag hoe het ervoor staat met zijn team. "De meeste spelers komen terug. Bart Ramselaar, Taylor Booth en Vasilis Barkas hebben allemaal getraind vandaag dus er zijn genoeg opties."

Bekijk de voorbeschouwing op Feyenoord-uit: 

Training in beeld

10.05 uur

Vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht werkte de selectie van FC Utrecht deze week toe naar Feyenoord-uit. Vrijdag was onze fotograaf van de partij bij de training. Twaalf foto's van die oefensessie:

Maximale support

09.33 uur

Al op 11 april gingen de laatste kaarten voor het uitvak van De Kuip over de (digitale) toonbank: FC Utrecht weet zich verzekerd van maximale support, vanmiddag in Rotterdam.

Matchday!

08.56 uur

Zondag, wedstrijddag!

FC Utrecht gaat vandaag op bezoek bij Feyenoord, dat aan kop gaat in de Eredivisie. Eerder dit seizoen eindigde het treffen tussen de Utrechters en de Rotterdammers onbeslist in Stadion Galgenwaard: 1-1.