1 - 2

FC Utrecht pakt volle buit in Euroborg

FC Utrecht heeft vanavond (vrijdag) voor de tweede keer dit seizoen de volle buit gepakt tegen FC Groningen. In Euroborg leverden doelpunten van Tasos Douvikas en Bas Dost de Utrechters een overwinning op: 1-2.

Liveblog laatst geupdate om:
07-04-2023 om 22.26

Een goede thuisreis, Twaalfde Man!

22.26 uur

FC Utrecht werd vanavond in Groningen gesteund door 510 meegereisde supporters

Bedankt voor de support en een goede thuisreis gewenst, Twaalfde Man!

Door de lens van de fotograaf

22.25 uur

Door de lens van onze fotograaf zag FC Groningen - FC Utrecht er zo uit:

Statistieken

22.20 uur

FC Utrecht stond vanavond in Euroborg slechts één schot tussen de palen toe. En won voor de tweede keer in één seizoen in competitieverband van FC Groningen. Het is voor het eerst sinds 2015/2016 dat de Utrechters beide Eredivisieduels met de Groningers winnend afsloot.

Een blik op de statistieken:

Karakteristieken

22.12 uur

Wie het over een tijdje nog eens heeft over die editie van FC Groningen - FC Utrecht in het seizoen 2022/2023, die heeft het over de volgende hoofdrolspelers:

FC Groningen - FC Utrecht 1-2 (1-1)
45+7. Tasos Douvikas 0-1
45+10. Oliver Antman 1-1
76. Bas Dost 1-2

Toeschouwers: 21.659

Gele kaarten: Johan Hove, Matej Chalus, Florian Krüger, Radinio Balker (FC Groningen), Sander van de Streek (FC Utrecht).

Scheidsrechter: Jeroen Manschot.

Opstelling FC Groningen:
Michael Verrips; Liam van Gelderen (46. Damil Dankerlui), Matej Chalus (81. Luciano Valente), Radinio Balker, Jetro Willems (37. Laros Duarte); Johan Hove, Tomas Suslov (46. Florian Krüger), Daleho Irandust (65. Elvis Manu); Oliver Antman, Ricardo Pepi, Isak Määtä.

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Sean Klaiber (68. Hidde ter Avest), Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Ramon Hendriks (29. Mark van der Maarel); Luuk Brouwers, Jens Toornstra, Sander van de Streek; Taylor Booth (41. Victor Jensen), Tasos Douvikas (68. Bas Dost), Othmane Boussaid (18. Bart Ramselaar).

Afgelopen!

90

Het is afgelopen in Groningen!

FC Utrecht wint met 1-2 van FC Groningen, dankzij doelpunten van Eredivisietopscorer Tasos Douvikas en invaller Bas Dost.

🔃 Verse kracht bij Groningers

81

Trainer Dennis van der Ree van FC Groningen - inderdaad, een oud-speler van FC Utrecht - voert een wissel door: Luciano Valente komt voor Matej Chalus

Ook gaat er andermaal een Groninger het boekje van Jeroen Manschot in: Radinio Balker maakt een overtreding en krijgt geel.

🟨 Twee keer geel

79

Frustraties nu bij FC Groningen, dat afstevent op alweer een thuisnederlaag. Na een overtreding van Matej Chalus, die geel krijgt, protesteert Florian Krüger. En ook hij gaat vervolgens op de bon.

⚽️ Ja! 1-2!

76

Bas Dost! Hij staat nog geen tien minuten binnen de lijnen, of het is al raak! Een echte spitsengoal, en een belangrijke ook: 1-2 voor FC Utrecht!

🟨 Ook Hove op de bon

75

De tweede kaart van de wedstrijd is ook geel van kleur en is voor Johan Hove. Hij onderbreekt een veelbelovende aanval van FC Utrecht.

In deze fase van de wedstrijd golft het spel op en neer en komen er over en weer kansen.

Op de kruising!

71

Wat scheelt het?! Bart Ramselaar schiet de bal vanaf een meter of twintig precies op de winkelhaak. In de rebound komt de bal opnieuw bij de Amersfoorter. En weer schiet hij: nu net naast.

🔃 Dost en Ter Avest erin

68

Daar zijn al de twee wissels die zich bij FC Utrecht net al aandienden: Bas Dost en Hidde ter Avest lossen Tasos Douvikas en Sean Klaiber af.

Ook is er nu een gele kaart: Sander van de Streek gaat het boekje van Jeroen Manschot in.

🔃 Manu maakt zijn entree

65

Elvis Manu is bij FC Groningen in de ploeg gekomen. Hij is de vervanger van Daleho Irandust.

Ondertussen lijkt ook FC Utrecht één of meerdere vervangingen voor te bereiden. 

Verrips houdt FC Groningen in de race

57

Wat een kopbal van Sander van de Streek! De Barnevelder stuurt de bal prachtig naar de bovenhoek, maar daar zweeft ook Michael Verrips naartoe. De goalie houdt de bal tegen en daardoor blijft het 1-1.

Fraaie actie

50

Een mooie actie van Victor Jensen! De Deen dendert door over de rechterflank en komt tot een schot. Zijn poeier levert een corner op, maar daaruit ontstaat vervolgens geen tweede mogelijkheid voor FC Utrecht.

De tweede helft is van start

46

De bal rolt weer in Euroborg!

Een dubbele wissel bij FC Groningen in de rust. Damil Dankerlui en Florian Krüger hebben Liam van Gelderen en Tomas Suslov afgelost.

Primeur

45

Drie keer wisselde FC Utrecht vanavond in de eerste helft van de wedstrijd. Nooit eerder voerde de FC uit de Domstad in het eerste deel van een Eredivisiematch drie vervangingen door.

Stuk voor stuk waren ze overigens noodgedwongen. Achtereenvolgens vielen Othmane Boussaid, Ramon Hendriks en Taylor Booth geblesseerd uit.

Rust: 1-1

45+11

Het is rust in Euroborg, waar het in de slotfase van de eerste helft ineens hard ging qua doelpunten: na de 0-1 van Tasos Douvikas, diep in blessuretijd, sloeg Oliver Antman nóg dieper in de toegevoegde tijd toe: 1-1.

⚽️ Het is alweer gelijk: 1-1

45+10

FC Utrecht heeft maar kort kunnen genieten van de voorsprong. Een van richting veranderd schot van Oliver Antman zorgt voor de 1-1.

⚽️ 0-1!

45+7

Ja! Raak! Daar is dan die kans, daar is dan Tasos Douvikas die als een duveltje uit een doosje toeslaat en er 0-1 van maakt voor FC Utrecht!

Tien minuten erbij

45

Vier blessuregevallen tijdens de eerste helft, en dat zie je terug aan de extra tijd die er wordt bijgetrokken: tien minuten liefst. 

🔃 Booth naar de kant

41

Voor de derde keer moet Hoofdtrainer Michael Silberbauer vanavond noodgedwongen een wissel doorvoeren. Nu is het Taylor Booth die naar de kant moet, omdat hij een hoofdwond heeft opgelopen die het onmogelijk maakt verder te spelen. Victor Jensen is zijn vervanger. 

🔃 Ook FC Groningen moet ingrijpen

37

Ook bij FC Groningen een uitvaller: Jetro Willems kan niet verder en wordt vervangen door Laros Duarte.

En zo zijn er vooralsnog meer wissels dan kansen te zien geweest in Euroborg.

🔃 Hendriks kan niet verder

29

Een tweede noodgedwongen wissel in het team van FC Utrecht. Ramon Hendriks blesseert zich bij een verdedigende actie in de zestienmeter en kan niet verder. Mark van der Maarel vervangt hem.

🔃 Boussaid valt uit

18

Othmane Boussaid valt geblesseerd uit. De Belg, die tijdens de warming-up een kwetsuur opliep, kan niet verder spelen. Bart Ramselaar is zijn vervanger. 

Sfeervol

9

Een prima sfeer op dit moment in Euroborg, waar de supporters van de thuisploeg én de 510 meegereisde FC Utrecht-aanhangers zich volop laten horen. 

Grote kansen zijn er tot nu toe niet.

De wedstrijd is begonnen!

1

We zijn van start in Groningen! De Trots van het Noorden strijdt tegen degradatie en heeft in de laatste fase van de Eredivisie een aantal driepunters nodig om het vege lijf te redden, FC Utrecht aast op de eerste overwinning van de maand april. 

De spanning neemt toe

19.36 uur

Het stadion stroomt vol, de spanning neemt toe: de aftrap van FC Groningen - FC Utrecht komt dichtbij!

Onze fotograaf? Die zit natuurlijk al langs de lijn om de warming-up vast te leggen:

Een kijkje in de kleedkamer

19.20 uur

Benieuwd naar de kleedkamer van FC Utrecht in Euroborg? Een kijkje achter de schermen:

De Groene Kathedraal

19.08 uur

De spelers van FC Utrecht zijn gearriveerd in Euroborg en verkennen het veld én de setting. Over dik vijftig minuten gaat de bal rollen in De Groene Kathedraal.

De ploeg van de Trots van het Noorden

18.57 uur

De elf van FC Groningen: Michael Verrips, Tomas Suslov, Johan Hove, Ricardo Pepi, Daleho Irandust, Radinio Balker, Jetro Willems, Isak Määta, Liam van Gelderen, Oliver Antman, Matej Chalus.

De elf voor FC Groningen-uit

18.43 uur

Daar is-ie: de opstelling van FC Utrecht voor FC Groningen-uit!

Ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen weekend bij FC Utrecht twee wijzigingen in de basiself. Vasilis Barkas is weer beter en keert terug onder de lat. Daarnaast staat Othmane Boussaid aan de aftrap, in plaats van Bart Ramselaar. 

Euroborg in beeld

17.57 uur

"U heeft uw bestemming bereikt", klonk het in de auto. Snel naar binnen en alvast een rondje maken door Euroborg!

Doelpuntrijke uitduels

15.55 uur

De uitwedstrijden van FC Utrecht leveren dit seizoen de meeste Eredivisiegoals op van alle clubs: 56 (28 voor, 28 tegen).

Dat belooft wat voor de pot van vanavond! Niet van de partij in Euroborg? Je kunt via dit Matchday Liveblog op de hoogte blijven natuurlijk, en ook via onze kanalen op Twitter en Instagram. Daarnaast is de wedstrijd rechtstreeks te zien op ESPN en doet RTV Utrecht live radioverslag vanuit Groningen.

Tijd voor jullie voorspellingen!

14.31 uur

Maak kans op een mooi prijzenpakket en voorspel voor vanavond de einduitslag van FC Groningen - FC Utrecht via onze Facebookpagina.

510 supporters van FC Utrecht naar Groningen

13.02 uur

FC Utrecht kan vanavond rekenen op de steun van 510 supporters uit de Domstad. 

Een goede reis en tot straks, 𝗨𝘁𝗿𝗲𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿𝘀!

Afsluitende training in beeld 📸

12.26 uur

Gisteren vond de afsluitende training in aanloop naar de wedstrijd van vanavond plaats. Onze fotograaf was ter plekke op het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht om dat vast te leggen. 

Manschot leidt duel in Euroborg

11.25 uur

De vrijdagavondwedstrijd tussen de Groningers en de Utrechters staat vanavond onder leiding van Jeroen Manschot. Vanuit Zeist is Dennis Higler de VAR.

📊 De belangrijkste feitjes en weetjes

10.47 uur

FC Groningen - FC Utrecht is de eerste wedstrijd in speelronde 28 van de Eredivisie vanavond. Voor het eerst sinds het seizoen 2015/2016 hebben de Domstedelingen de kans om twee keer in één seizoen te winnen van de Groningers. In dat seizoen werd het 2-0 in Utrecht en 1-4 in Groningen.

Dat en meer in Facts & Figures!

📺 FC Utrecht TV!

10.20 uur

Ook sinds deze ochtend online op ons YouTube-kanaal: een splinternieuwe aflevering van FC Utrecht TV!

Legends Day, editie 2023: wat was het mooi om tientallen oud-spelers én oud-trainers terug te zien in Stadion Galgenwaard. Onder anderen Stijn Vreven, Hans van Breukelen, Willem Janssen, Hans van de Haar, Joop van Maurik en Jan Wouters spraken we erover; allemaal passeren ze de revue in deze nieuwe aflevering.

Voorbeschouwen met de Hoofdtrainer

09.54 uur

Hoofdtrainer Michael Silberbauer blikte gisteren vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht vooruit op de wedstrijd van vanavond. De voorbeschouwing gemist? Geen probleem! Hier kan je 'm in zijn volledigheid nog eens bekijken.

De laatste uitwedstrijd op vrijdag...

09.25 uur

Toen FC Utrecht voor het laatst in een uitwedstrijd op vrijdagavond in actie kwam, versloeg het op Het Kasteel in Rotterdam Sparta met 0-3 op 24 februari dit jaar. Doelpunten werden die avond gemaakt door Victor Jensen, Anthony Descotte en Othmane Boussaid. Tijd om nog even het fotomateriaal van die avond erbij te pakken.

Matchday!

08.07 uur

Het is Goede Vrijdag, het is Wedstrijddag. FC Utrecht is er alles aan gelegen vanavond voor de tweede keer dit seizoen FC Groningen te verslaan. Het aftellen is begonnen!