FC Utrecht O17 schakelt Ajax O17 uit in kwartfinale beker

05 april 2023

Utrechtse talenten bereiken halve finale na cupkraker op Zoudenbalch.

FC Utrecht O17 heeft de halve finale van het bekertoernooi bereikt. Bij de laatste acht was het team van trainer/coach Ferdi Vierklau gisteravond (dinsdag) te sterk voor Ajax O17. Vanaf de strafschopstip maakten de Utrechtse talenten het verschil.

Drie keer eerder stonden FC Utrecht O17 en Ajax O17 dit seizoen al tegenover elkaar. Stuk voor stuk waren dat interessante partijen, waarbij de Utrechters één keer wonnen en de Amsterdammers twee keer zegevierden. FC Utrecht O17 was vastberaden die score weer in balans te brengen.

Het team van Vierklau begon in het kwartfinaleduel dan ook sterk en werd gevaarlijk met een aantal schoten van buiten de zestien. Goede reddingen van de Ajax O17-goalie voorkwamen een FC Utrecht O17-voorsprong.

De bezoekers wisselden in de rust vijf keer en het nieuwe elan zorgde ervoor dat de Noord-Hollanders sterker werden en ook gevaarlijker werden. FC Utrecht O17 weerde zich kranig en ging in de slotfase op zoek naar een treffer, maar die kwam er niet. De 0-0 betekende dat er een penaltyserie aan te pas moest komen om tot een winnaar te komen.

Vanaf de strafschopstip waren de Utrechtse talenten foutloos: alle vijf de pingels werden benut. Omdat Ajax O17 één penalty miste, was het feest in het Utrechtse kamp: winst en dus door naar de halve finale! Daarin is, op 29 april op Sportcomplex Zoudenbalch, de winnaar van Feyenoord O17 – Quick Den Haag O17 de tegenstander.