FC Utrecht en UMC Utrecht de regio in voor ‘Draag die Band!’

19 april 2023

Spelers en stafleden Utrechtse FC komen in actie en vragen aandacht voor een te hoge bloeddruk.

Om het belang van het jaarlijks meten van je bloeddruk duidelijk te maken, streken delegaties van FC Utrecht samen met het UMC Utrecht, gistermiddag neer bij verschillende Utrechtse organisaties en bedrijven. Zo werden onder andere de Gemeente Utrecht, ROM Utrecht Region, Heddes Bouw & Ontwikkeling en het ROC Midden Nederland bezocht.

Bij ieder bezoek werd het meten van je bloeddruk door zorgprofessionals van het UMC Utrecht gedemonstreerd, waarna de organisaties een FC Utrecht-bloeddrukmeter en aanvoerdersband overhandigd kregen, gevolgd door een passende activiteit. Zo bezochten onder anderen Hoofdtrainer Michael Silberbauer, spelers Taylor Booth, Zakaria Labyad, Mark van der Maarel, Jens Toornstra en Nick Viergever de Gemeente Utrecht, waar verschillende voetbalactiviteiten plaatsvonden. Oud-speler van FC Utrecht en momenteel werkzaam bij de Gemeente Utrecht Herman Verrips, nam de aanvoerdersband daar in ontvangst.

Het uiteindelijke doel van de bedrijfsbezoeken is om medewerkers ervan te overtuigen hoe belangrijk het is om niet alleen jaarlijks je bloeddruk te meten, maar daarnaast ook om aandacht te geven aan hoe een te hoge bloeddruk voorkomen kan worden.

Naast de bedrijfsbezoeken gingen Can Bozdogan, Fabian de Keijzer, Calvin Raatsie, Modibo Sagnan en Rocco Robert Shein op bezoek bij verschillende aanvoerders, die zich al verzekerd hebben van een speciale limited edition aanvoerdersband en korting op een FC Utrecht-bloeddrukmeter.

Neem ook je verantwoordelijkheid, meld je aan als aanvoerder, Draag die Band en ontvang nog meer unieke voordelen via fcutrecht.nl/draagdieband.