FC Utrecht beloond voor gezonde sportomgeving op Sportcomplex Zoudenbalch

28 april 2023

Utrechtse FC ontvangt drie topprestatiebadges.

FC Utrecht heeft drie topprestatiebadges voor een gezonde omgeving op Sportcomplex Zoudenbalch verdiend. De topprestatiebadges tonen aan dat er op het complex prioriteit wordt gegeven aan gezonde voeding, een rookvrij sportterrein en een verantwoord alcoholbeleid. Hiermee zet de club een grote stap vooruit om de meest vitale club van Nederland te worden.

FC Utrecht heeft in 2021 de handen ineengeslagen met JOGG om samen te werken aan een gezonde sportomgeving. Aan de hand van de werkwijze JOGG-Teamfit, heeft de club uit de Domstad haar mouwen opgestroopt en is het aan de slag gegaan met een Teamfit-coach, waarvoor het nu wordt beloond. FC Utrecht heeft de topprestatiebadges op het gebied van voeding, rookvrijheid en verantwoord alcoholbeleid binnen.

Stijn Wiss, Kantinebeheerder namens Official Food Partner Compass Group op Sportcomplex Zoudenbalch, is vanzelfsprekend zeer trots dat zijn complex de topprestatiebadges in ontvangst heeft mogen nemen. “Het harde werk dat wij hebben geleverd om een gezonde én veilige sportomgeving te creëren hier op Sportcomplex Zoudenbalch, werpt nu zijn vruchten af”, aldus Wiss. “Nu we deze badges hebben mogen ontvangen, laat dat zien dat we op de goede weg zijn. De afgelopen jaren hebben we in samenwerking met JOGG de werkwijze Teamfit goed kunnen implementeren. Wij als werknemers van FC Utrecht hebben namelijk een voorbeeldfunctie en op deze manier dragen wij bij aan de ontwikkeling van de Utrechtse talenten.”

Nynke Bakker, Manager Strategie & Innovatie, is blij met de samenwerking en het behalen van de topprestatiebadges. “Dit smaakt naar meer. Komende periode gaan we samen aan de slag om ook Partnerclubs te inspireren en motiveren om zich in te zetten voor een gezonde sportomgeving voor iedereen. Voetballen in een gezonde sportomgeving, dat willen we allemaal en dat moet voor iedereen mogelijk zijn.”