Eerste aanwinst 2023/2024: Souffian El Karouani naar FC Utrecht

26 april 2023

International van Marokko (22) komt over van NEC.

De eerste aanwinst van FC Utrecht voor het seizoen 2023/2024 is een feit: Souffian El Karouani komt de Domstedelingen versterken. De 22-jarige linksback, international van Marokko, komt transfervrij over van NEC. De in ’s-Hertogenbosch geboren El Karouani tekent in Utrecht een contract voor drie jaar.

El Karouani begint in zijn geboorteplaats met voetballen bij VV TGG, om vervolgens via FC Den Bosch en BVV Den Bosch in de zomer van 2016 neer te strijken in Utrecht. Daar gaat de vleugelspeler spelen voor USV Elinkwijk. Een jaar later trekt El Karouani het shirt van NEC aan. In Nijmegen voltooit hij zijn jeugdopleiding en tekent hij zijn eerste profcontract. Op 9 augustus 2019 debuteert El Karouani in het betaalde voetbal namens de Nijmegenaren, waarvoor hij inmiddels ruim honderd profduels heeft gespeeld.

In het najaar van 2021 bereikt El Karouani een volgende mijlpaal. Hij maakt dan zijn debuut voor de nationale ploeg van Marokko, in een WK-kwalificatieduel tegen Guinee-Bissau. Later dat jaar speelt El Karouani nog twee interlands met de Leeuwen van de Atlas, waarvoor hij ook in 2022 nog wordt geselecteerd.

“Souffian is een linksback die sterk is aan de bal, technisch vaardig is en ervan houdt om de hele flank te bestrijken”, omschrijft Technisch Directeur Jordy Zuidam de eerste aanwinst voor het seizoen 2023/2024. “Hij draagt dus ook graag aanvallend zijn steentje bij en beschikt over een groot loopvermogen. Souffian is fel en agressief in de duels. Hij is een speler met een ontzettende drive, een echte winnaar. Hoewel hij nog jong is, heeft hij al veel ervaring opgedaan en wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld. Bij ons kan hij zijn ontwikkeling verder doorzetten. We zijn blij dat we Souffian vanaf komend seizoen kunnen toevoegen aan onze ploeg.”