'Die eerste indruk zal ik nooit vergeten'

18 april 2023

De tegel van... Danny Kanters en zijn zoons Stijn en Roan.

Je hebt ze ongetwijfeld gezien: de tegels in de Grâchmuur in Stadion Galgenwaard. Ook dit seizoen lichten we in deze rubriek op FCUtrecht.nl telkens één van die door supporters geplaatste tegels uit. Want: elke tegel heeft zijn eigen verhaal.

“Ik ben geboren in Utrecht en heb tot mijn achtste levensjaar in Bilthoven gewoond”, opent Danny zijn verhaal. “Momenteel woon ik in Harderwijk, maar ik heb nog altijd familie in Utrecht en ervaar nog steeds een hechte band met de stad en dus ook met de club. De kinderen probeer je daarin een beetje aan te moedigen maar ik moet zeggen dat ze er zelf ook heel erg in meegaan. Het is leuk om te zien dat ze dezelfde passie voor het voetbal hebben”, vervolgt hij trots.

Toen de mogelijkheid zich voordeed om een tegel te bestellen voor in de Utrechtse thuishaven twijfelde Danny niet: “Ik vond echt dat we daar iets mee moesten doen. Het is heel erg mooi om elke keer als je het stadion bezoekt even naar je eigen plekje te kunnen gaan met je kids.”

Dat ook zijn kinderen van zeven en negen jaar trots zijn op de tegel in Stadion Galgenwaard blijkt wel uit de volgende anekdote: “Op school moesten ze het laatst iets vertellen voor de klas en toen namen ze de foto mee bij de tegel in het stadion. Ze gingen vervolgens een verhaal vertellen dat hun eigen namen het stadion van FC Utrecht hangen en het is mooi om te zien hoe trots zij daar ook op zijn”, vertelt Danny.

Het moment dat zijn kinderen voor het eerst kennismaakten met Stadion Galgenwaard zal Danny voor altijd bijblijven: “Het moment dat je vanuit de promenade de trap omhoog loopt en die eerste indruk die je kind dan heeft van zo’n stadion zal ik nooit vergeten.”