Beloftenploeg wint opnieuw van Jong Ajax

24 april 2023

Utrechtse talenten voor tweede keer dit seizoen te sterk voor Amsterdammers: 1-0.

Voor de tweede keer dit seizoen heeft Jong FC Utrecht gewonnen van Jong Ajax. Op Sportcomplex Zoudenbalch boekte het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic een verdiende zege, die tot stand kwam door een benutte strafschop van Anthony Descotte: 1-0.

Het is het laatste balcontact van de wedstrijd: de penalty die Anthony Descotte neemt. Op een moment dat enkele toeschouwers de weg naar de uitgang al hebben ingezet, breekt de Belg door de laatste linie van de Amsterdammers, waarna hij gevloerd wordt door Jaydon Benal. Het gevolg: een pingel voor Jong FC Utrecht, rood voor de speler van de Amsterdamse beloftenploeg. Descotte zelf is het die de strafschop neemt. Gedecideerd poeiert hij de bal tegen de touwen: 1-0 voor Jong FC Utrecht. Scheidsrechter Wouter Wiersma fluit dan ook direct af: de Domstedelingen kunnen zo niet alleen de goal, maar ook direct de overwinning vieren.

Jong FC Utrecht de bovenliggende partij
Het is een zege waarop niets is af te dingen. Is de wedstrijd in de eerste helft nog in balans, tijdens het tweede deel van de match zijn de Utrechtse talenten zonder meer de bovenliggende partij. Er komen de nodige kansen voor Jong FC Utrecht, dat via onder anderen Tobias Augustinus-Jensen, Ruben Kluivert, Rocco Robert Shein, Eliano Reijnders en nogmaals Augustinus-Jensen en Shein jaagt op de openingstreffer. 

Clean sheet voor Kevin Gadellaa
Aan de andere kant van het veld heeft Jong FC Utrecht-goalie Kevin Gadellaa het minder druk dan zijn Amsterdamse vakbroeder Tom de Graaf. De keren dat Gadellaa aan de bak moet, doet hij dat met verve. Hij heerst in de lucht en komt van zijn lijn op de momenten die daarom vragen. 

Nazjir Held debuteert
In het laatste half uur van de wedstrijd brengt Kalezic de nodige verse krachten: Dylan Timber, Lynden Edhart, Jesse van de Haar, Julliani Eersteling en Nazjir Held vallen in. Met name die laatste invalbeurt is memorabel. Voor Held, die al jarenlang in de jeugdopleiding van FC Utrecht speelt, is het namelijk zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie.

Brede glimlach
En dat eindigt voor hem, en al zijn ploegmakkers, met een brede glimlach. Wint Jong FC Utrecht eerder dit seizoen in Amsterdam al met 1-2 van Jong Ajax, nu eindigt het in 1-0 voor de Domstedelingen. Die brengen het verschil met het één positie hoger geklasseerde TOP Oss daarmee terug tot zes punten.  

Vrijdag alweer aan de bak
De volgende wedstrijd staat voor Jong FC Utrecht alweer voor de deur. Vrijdag neemt de beloftenploeg het in het Jan Louwers Stadion op tegen FC Eindhoven. De volgende thuismatch van de Utrechtse talenten is op maandag 8 mei. Die dag is FC Den Bosch de tegenstander in Stadion Galgenwaard. 

Jong FC Utrecht - Jong Ajax 1-0 (0-0)
90+7 Anthony Descotte (strafschop) 1-0

Gele kaarten: Joshua Rawlins, Dylan Timber (Jong FC Utrecht), Silvano Vos, Youri Baas (Jong Ajax).

Rode kaart: 90+6. Jaydon Banel (Jong Ajax).

Toeschouwers: 345.

Scheidsrechter: Wouter Wiersma.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Kevin Gadellaa; Joshua Rawlins (88. Julliani Eersteling), Ruben Kluivert (61. Dylan Timber), Gibson Yah, Yannick Leliendal (88. Nazjir Held); Rocco Robert Shein, Ivar Jenner; Eliano Reijnders, Mees Rijks, Tobias Augustinus-Jensen (82. Lynden Edhart); Anthony Descotte (88. Jesse van de Haar).

Opstelling Jong Ajax:
Tom de Graaff; Youri Regeer (51. Diya Jermoumi), Olivier Aertssen, Donny Warmerdam, Youri Baas; Silvano Vos, Gabriel Osei Misehouy (59. Christian Rasmussen), Kristian Hlynsson; Ar’jany Martha (59. Stanis Idumbo Muzambo), Jaydon Banel, Mika Godts.