Beloftenploeg op paasmaandag in actie tegen TOP Oss

10 april 2023

Utrechtse talenten treden aan op Sportcomplex Zoudenbalch tegen Ossenaren.

Jong FC Utrecht kruist vanavond op paasmaandag de degens met TOP Oss. Op Sportcomplex Zoudenbalch aan de Koningsweg in Utrecht wordt er vanavond om 20.00 uur afgetrapt. Scheidsrechter Jesse Rozendal zal de wedstrijd in speelronde 32 van de Keuken Kampioen Divisie leiden.

Tot de 87ste minuut van de wedstrijd hield de beloftenploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic een week geleden stand in het Yanmar Stadion. Totdat Damian van Bruggen vlak voor tijd de openingstreffer achter Thijmen Nijhuis wist te koppen en daarmee Almere City FC de derde periodetitel bezorgde. Opnieuw een prima wedstrijd van de Utrechtse beloftenploeg, maar opnieuw staat de ploeg met lege handen. De wedstrijd zal daarnaast de boeken in gaan als de 250ste wedstrijd in het betaald voetbal van Jong FC Utrecht.

Vorm
Toch treft Jong FC Utrecht met TOP Oss een ploeg die eveneens niet in geweldige vorm verkeert. De equipe van Klaas Wels verloor drie van de vier laatste competitiewedstrijden en speelde daarnaast gelijk tegen Helmond Sport (2-2). De Noord-Brabanders staan gepositioneerd op de zeventiende plek van de Keuken Kampioen Divisie-ranglijst, met 31 punten uit 31 wedstrijden.

Weerzien
De wedstrijd tegen TOP Oss betekent ook een weerzien met oud-speler van Jong FC Utrecht Joshua Mukeh. Mukeh speelde 22 officiële wedstrijden voor de beloftenploeg uit Utrecht, waarin hij goed was voor twee assists. Dit seizoen kwam de achterhoedespeler negen keer in actie voor de Ossenaren.

Gibson Yah
Een van de spelers die indruk maakte in de wedstrijd tegen Almere City FC vorige week maandag was Gibson Yah. Van alle Jong FC Utrecht-spelers met minimaal 270 speelminuten dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen heeft Gibson Yah de meeste balveroveringen genoteerd per negentig minuten.

ESPN zendt wedstrijd rechtstreeks uit
De wedstrijd Jong FC Utrecht - TOP Oss is live te zien op het hoofdkanaal van ESPN. FC Utrecht doet vanaf Sportcomplex Zoudenbalch ook verslag via Twitter en Instagram Stories.