Beloftenploeg onderuit in Jan Louwers Stadion

28 april 2023

Jong FC Utrecht lijdt nederlaag tegen FC Eindhoven: 2-0.

De Utrechtse beloftenploeg heeft vanavond (vrijdag) met 2-0 verloren van FC Eindhoven. In de Lichtstad kwamen de Utrechters snel op achterstand na een doelpunt van Naoufal Bannis. Halverwege de eerste helft zette Charleas-Andreas Brym al de einduitslag op het scorebord: 2-0.

Vlak voor rust mogen de Utrechters een hoekschop nemen aan de rechterkant van het veld. Eliano Reijnders slingert de bal het zestienmetergebied in waarna Gibson Yah rakelings voorlangs kopt. Een van de beste kansen voor Jong FC Utrecht vanavond op het kunstgras in Eindhoven, dat een lastige wedstrijd beleeft tegen FC Eindhoven.

Vroege tegentreffer
Amper zes minuten staan er op de klok in het Jan Louwers Stadion aan de Aalsterweg, of FC Eindhoven heeft de ban al gebroken. Brym drijft op over de rechterflank, geeft laag voor op Bannis die vervolgens het net vindt. Een vroege tegentreffer voor de Utrechters, die halverwege de eerste helft via Brym ook de tweede treffer van de avond moeten incasseren.

Tweede helft in balans
Ondanks dat het tweede bedrijf meer in balans is dan de eerste, stichten de Eindhovenaren het grootste gevaar. Via Sven van Doorm en Bannis wordt Kevin Gadellaa op de proef gesteld, maar het houtwerk en de goalie van Jong FC Utrecht brengen redding. Invaller Aurelio Oehlers krijgt in de slotfase de uitgelezen kans op de aansluitingstreffer, maar zijn inzet verdwijnt voorlangs het Eindhovense doel.

FC Den Bosch volgende opponent
Op maandagavond 8 mei nemen de Utrechtse talenten het op tegen FC Den Bosch in speelronde 36 van de Keuken Kampioen Divisie. De wedstrijd met de Bosschenaren wordt afgewerkt in Stadion Galgenwaard en zal om 20.00 uur worden afgetrapt.

FC Eindhoven – Jong FC Utrecht 2-0 (2-0)
6. Naoufal Bannis 1-0
24. Charles-Andreas Brym 2-0

Gele kaarten: Ivar Jenner, Eliano Reijnders (Jong FC Utrecht) en Sven van Doorm (FC Eindhoven).

Toeschouwers: 2.381.

Scheidsrechter: Luuk Timmer.

Opstelling FC Eindhoven:
Nigel Bertrams; Mawouna Amevor, Collin Seedorf, Sven van Doorm (80. Koen Oostenbrink), Brian de Keersmaecker (87. Yassine Azzagari), Dyon Dorenbosch, Jasper Dahlhaus, Tibo Persyn, Naoufal Bannis (81. Youness Mokhtar), Charles-Andreas Brym (88. Evan Rottier), Pjotr Kestens (69. Ozan Kokcu).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Kevin Gadellaa; Achraf Boumenjal, Wessel Kooy (46. Joshua Rawlins), Gibson Yah (54. Julliani Eersteling), Nazjir Held; Ivar Jenner, Rafik El Arguioui (71. Yuya Ikeshita), Tobias Augustinus-Jensen (67. Jesse van de Haar); Derensili Sanches Fernandes (71. Aurelio Oehlers), Mees Rijks, Eliano Reijnders.