Beloftenploeg onderuit bij Jong AZ

17 april 2023

Jong FC Utrecht verliest met 4-0 van Alkmaarders.

Jong FC Utrecht is er niet geslaagd een resultaat te boeken tegen Jong AZ. Op het AFAS Trainingscomplex in Noord-Holland zorgden Mexx Meerdink (2x), Fedde de Jong en Yusuf Barasi voor een 4-0 nederlaag.

Een Alkmaarse aanval eindigt via de linkerkant met een voorzet op de arm van Wessel Kooy. Arbiter Kevin Puts wijst gedecideerd naar de stip en Jong AZ tekent via Yusuf Barasi voor de vierde treffer van de avond. Jong FC Utrecht komt er vanavond in Wijdewormer niet tot nauwelijks aan te pas.

Mogelijkheden over en weer
In de openingsfase van de wedstrijd worden doelmannen Hobie Verhulst en Thijmen Nijhuis een aantal keer aan het werk gezet. Eerst is het Aurelio Oehlers die het van afstand probeert en even later keert Thijmen Nijhuis een inzet van Yusuf Barasi. Na het eerste kwartier nemen de Alkmaarders de overhand en komt het via Mexx Meerdink op een 1-0 voorsprong. Hij kopt een voorzet van Zico Buurmeester buiten bereik van Nijhuis binnen.

Deksel op de neus
Vlak voor rust krijgen de Utrechtse talenten de deksel op de neus. Opnieuw is het Meerdink die in kansrijke positie besluit om uit te halen. Zijn schot verdwijnt in de verre hoek tegen de touwen: 2-0. De Utrechtse beloftenploeg krijgt via Tobias Augustinus-Jensen een grote mogelijkheid op de gelijkmaker eerder in die eerste helft. De inzet van de Deen belandt op de vuisten van doelman Verhulst.

Rood Boumenjal
Na een uur spelen moet Jong FC Utrecht verder met tien man nadat Achraf Boumenjal zijn tweede gele kaart van de wedstrijd heeft gekregen. Via Fedde de Jong en Barasi breiden de Alkmaarders daarna de score uit naar 4-0.

Maandag weer tegen beloftenploeg
Over exact een week staat de volgende competitiepot gepland voor Jong FC Utrecht. Op Sportcomplex Zoudenbalch wordt er op maandagavond afgetrapt tegen de leeftijdsgenoten van Ajax. Om 20.00 uur gaat de bal rollen aan de Koningweg in Utrecht.

Jong AZ – Jong FC Utrecht 4-0 (2-0)
23. Mexx Meerdink 1-0
45. Mexx Meerdink 2-0
68. Fedde de Jong 3-0
82. Yusuf Barasi 4-0 (strafschop)

Gele kaarten: Ivar Jenner, Gibson Yah (Jong FC Utrecht), Finn Stam, Jeremiah Esajas (Jong AZ).

Rode kaart: 62. Achraf Boumenjal (2x geel)

Toeschouwers: 447.

Scheidsrechter: Kevin Puts.

Opstelling Jong AZ:
Hobie Verhulst; Jurre van Aken (77. Jeremiah Esajas), Wouter Goes, Maxim Dekker (72. Mischa Engel), Finn Stam (88. Nick Koster); Lewis Schouten (85. Dave Kwakman), Zico Buurmeester (63. Nick Twisk), Fedde de Jong; Iman Griffith, Mexx Meerdink, Yusuf Barasi.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Achraf Boumenjal, Wessel Kooy, Gibson Yah (75. Dylan Timber), Jozhua Vertrouwd, Oliver van Eldik (46. Rafik El Arguioui), Ivar Jenner (88. Yuya Ikeshita), Eliano Reijnders; Aurelio Oehlers, Mees Rijks (67. Jesse van de Haar), Tobias Augustinus-Jensen (67. Joshua Rawlins).