In 1 seizoen beide competitiewedstrijden tegen FC Groningen winnend afsluiten: FC Utrecht deed het voor het laatst in 2015/2016. Toen werd het 2-0 in Utrecht en 1-4 in Groningen.

Deze jaargang heeft FC Utrecht in het thuisduel met FC Groningen de volle buit alvast gepakt: 2-1 werd het. Bij de Domstedelingen was Henk Fraser toen nog trainer, terwijl bij de Groningers destijds Frank Wormuth nog voor de groep stond.

Michael Silberbauer is tegenwoordig FC Utrecht’s Hoofdtrainer. De Deen speelde in het verleden ook voor de Domstedelingen, evenals huidig FC Groningen-oefenmeester Dennis van der Ree. Van der Ree vertegenwoordigde FC Utrecht tussen 1997 en 2002 in de Eredivisie 37 keer.

Van de laatste 9 Eredivisiepartijen tegen FC Groningen, verloor FC Utrecht er slechts 1.

In de laatste 4 uitmatchen tegen FC Groningen in de Eredivisie is FC Utrecht ongeslagen.

FC Groningen verloor dit seizoen tot nu toe 18 Eredivisieduels. Alleen in de jaargang 1973/1974 leed de Trots van het Noorden in de Eredivisie meer nederlagen: 20.

FC Utrecht pakte dit seizoen 7 punten in de 4 Eredivisiepartijen die de ploeg op een vrijdagavond speelde. Er werd gewonnen in Sittard van Fortuna (3-4) en in Rotterdam van Sparta (0-3), gelijkgespeeld in Utrecht tegen NEC (0-0) en op eigen veld verloren van Fortuna Sittard: 1-2.

FC Groningen is dit seizoen in de Eredivisieteam dat de meeste punten verspeelde na een voorsprong: 18, evenals Fortuna Sittard, SC Cambuur en Vitesse.

De uitwedstrijden van FC Utrecht leveren dit seizoen de meeste Eredivisiegoals op van alle clubs: 56 (28 voor, 28 tegen).

De thuisduels van FC Utrecht leveren deze jaargang juist de minste Eredivisietreffers op van alle teams: 27 (doelsaldo: 14-13).

FC Groningen pakte dit seizoen 1 punt na een achterstand, het minste van alle ploegen in de Eredivisie.

Samen met PSV’er Xavi Simons is Tasos Douvikas op dit moment topscorer van de Eredivisie met 13 treffers.

De topschutterslijst van FC Groningen wordt aangevoerd door Ricardo Pepi. De spits, in de nationale ploeg van de Verenigde Staten teamgenoot van FC Utrecht’s Taylor Booth, was tot nu toe 10 keer trefzeker.

Bas Dost maakte in de 8 partijen die hij tegen FC Groningen speelde 7 goals.

Van die 7 treffers maakte de FC Utrecht-spits er 5 met het hoofd.

Taylor Booth, Sean Klaiber en Rocco Robert Shein staan aan Utrechtse zijde op scherp. Bij FC Groningen is Liam van Gelderen 1 gele kaart verwijderd van een schorsing.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van vrijdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO