FC Utrecht speelde eerder dit seizoen gelijk tegen Feyenoord. In Stadion Galgenwaard eindigde het op 8 januari in 1-1. Jens Toornstra opende de score, Alireza Jahanbakhsh maakte op de valreep gelijk.

De laatste keer dat FC Utrecht in beide competitieduels met Feyenoord 1 of meerdere punten pakte, was in het seizoen 2014/2015. Toen werd het 1-2 in De Kuip en 0-0 in Utrecht.

De laatste 10 keer dat FC Utrecht in Rotterdam tegen Feyenoord speelde, lukte het de Domstedelingen niet te winnen. Het werd 2 keer gelijk en 8 maal won Feyenoord.

FC Utrecht heeft 45 punten op de teller staan. Afgelopen seizoen verzamelde de Utrechtse FC in totaal 47 punten.

Feyenoord gaat aan kop in de Eredivisie, met 70 punten. FC Utrecht won dit seizoen in de Eredivisie nog niet van een team uit de huidige top 4 van de ranglijst: 3 maal gelijk, 3 keer een nederlaag.

De laatste 9 Eredivisiewedstrijden die Feyenoord speelde, werden door de ploeg uit Rotterdam stuk voor stuk gewonnen.

Feyenoord is 22 Eredivisieduels op rij ongeslagen. Dat is voor de Rotterdammers de langste reeks binnen 1 seizoen sinds 1982/1983.

FC Utrecht scoorde dit seizoen tot nu toe 30 keer in Eredivisie-uitduels. Dat is een evenaring van het clubrecord. In het seizoen 2018/2019 maakten de Domstedelingen in de Eredivisie ook 30 treffers op vreemde bodem.

Tasos Douvikas is de speler die de meeste uitdoelpunten heeft gescoord in de Eredivisie dit seizoen. De Griek maakte 9 goals in uitduels.

Douvikas kan de vierde speler worden met minstens 10 uitgoals namens FC Utrecht in 1 Eredivisieseizoen, na Michael Mols (13 in 1998/1999), Leo van Veen (10 in 1973/1974) en Erik Willaarts (10 in 1986/1987).

Feyenoord-spits Santiago Gimenez maakte dit kalenderjaar 9 Eredivisiegoals. Samen met AZ’er Vangelis Pavlidis is hij Eredivisietopscorer van het jaar 2023.

Gimenez vond het net in de laatste 5 Eredivisieduels van Feyenoord. Hij kan de eerste speler worden die in minstens 6 opeenvolgende Eredivisiepartijen van Feyenoord scoort, sinds Dirk Kuyt in 2004.

Feyenoord was trefzeker in elk van de laatste 27 Eredivisieduels die de club speelde. Nooit eerder scoorden de Rotterdammers in 1 seizoen zo vaak op rij.

Vier FC Utrecht-spelers staan op scherp: Taylor Booth, Sean Klaiber, Rocco Robert Shein en Sander van de Streek. Bij Feyenoord ontbreekt Quilindschy Hartman vanwege een schorsing. Gernot Trauner en Mats Wieffer staan op scherp.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO