FC Utrecht is in de laatste 9 thuiswedstrijden in de Eredivisie tegen FC Twente ongeslagen.

Dat is geen unicum: in de periode 1976 – 1986 bleef FC Utrecht op eigen veld in de Eredivisie ook 9 partijen op rij overeind tegen de Tukkers.

Alleen tegen PSV (10 wedstrijden, begonnen in 2012 en op dit moment loopt die reeks nog) kent FC Twente nu ook een serie van minstens 9 uitpartijen zonder zege.

FC Utrecht won afgelopen week van FC Groningen en kan nu voor het eerst onder Hoofdtrainer Michael Silberbauer opeenvolgende Eredivisiezeges boeken.

FC Twente pakte dit seizoen 36 punten in eigen huis (11 zeges, 3 keer gelijk) tegenover 15 punten op vreemde bodem (3 overwinningen, 6 remises, 5 nederlagen).

Van de laatste 8 uitduels die FC Twente speelde, won het team uit Enschede er 1. FC Twente won dit seizoen geen enkele van de 6 uitwedstrijden tegen teams die bij ingang van deze speelronde in het linkerrijtje staan.

Tasos Douvikas scoorde dit seizoen in de Eredivisie 14 keer en gaat samen met PSV’s Xavi Simons aan kop van het topscorersklassement van de competitie.

In de laatste 15 jaargangen waren alleen Sébastien Haller (17 goals in 2015/2016) en Ricky van Wolfswinkel (15 treffers in 2010/2011) minstens 15 keer trefzeker namens FC Utrecht.

Bas Dost maakte 4 van zijn 8 Eredivisiegoals dit seizoen als invaller. Nog nooit was er een FC Utrecht-speler die in 1 seizoen als invaller 5 keer scoorde in competitieverband.

Dost werkte bij sc Heerenveen 2 seizoenen samen met huidig FC Twente-trainer Ron Jans. Dost kwam in die periode tot 52 doelpunten in 73 wedstrijden.

FC Utrecht’s Hidde ter Avest speelde in totaal 100 wedstrijden voor FC Twente en scoorde daarin 3 maal.

FC Twente’s Ricky van Wolfswinkel speelde 60 Eredivisieduels namens FC Utrecht en scoorde daarin 22 keer. Van Wolfswinkel stond in 51 van die wedstrijden samen met toenmalig ploeggenoot Silberbauer op het veld.

De FC Twente-backs Joshua Brenet (6 goals, 3 assists) en Gijs Smal (1 doelpunt, 8 assists) zijn dit seizoen allebei bij 9 Eredivisietreffers rechtstreeks betrokken. Brenet is de verdediger met deze jaargang de meeste goals in de Eredivisie, Smal de verdediger met dit seizoen de meeste assists in de Eredivisie.

De FC Utrecht’ers Taylor Booth, Sean Klaiber, Rocco Robert Shein en Sander van de Streek staan op scherp.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO