In de 6 weken durende voorbereiding moest er gebouwd worden aan een nieuwe O17. Met 7 nieuwe spelers die aansloten vanuit de amateurs moest FC Utrecht O17 aantreden tegen een fysiek en degelijk ADO Den Haag O17.

FC Utrecht O17 had in de eerste helft iets meer overwicht en kon af en toe een aanval creëren via de flanken. Toch was het lastig om vanuit de organisatie te blijven spelen. Lukte dit wel ontstonden er goede mogelijkheden om te scoren. In minuut 21 gebeurde dit ook, FC Utrecht O17 scoorde de 1 - 0. Er was een goede concentratie en er werd redelijk tot goed druk gegeven als de bal door ADO Den Haag O17 het middenveld werd ingespeeld. In minuut 30 was er een uitgelezen mogelijkheid om de 2-0 te maken en de wedstrijd naar de hand te zetten. Helaas werd er gekozen voor eigen succes in plaats van het balletje breed.

FC Utrecht O17 begon goed in de tweede helft en speelde met iets meer dynamiek op het middenveld. Via het middenveld werden er meer openingen gevonden en werd het spel beter verlegd. Helaas werden de kansen en mogelijkheden niet benut waardoor ADO Den Haag O17 steeds meer geloof kreeg in een doelpunt. FC Utrecht O17 verloor steeds meer grip in op de wedstrijd doordat er conditioneel problemen ontstonden in het volhouden. Binnen de vermoeidheid werd er door beide partijen veel balverlies geleden. ADO Den Haag O17 wist in minuut 73 gebruik te maken van een verkeerde pas op het middenveld en vanuit de tweede lijn hard binnen te schieten. Beide partijen leken het vermogen niet meer te hebben om er een daadkrachtig slotoffensief uit te persen.

De eindstand 1-1 was een terechte afspiegeling van de wedstrijd.

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de andere thuiswedstrijden.