Na twee overwinningen op rij kreeg FC Utrecht O16 dit weekeinde een domper te verwerken. Thuis tegen het nog puntloze sc Cambuur werd een 2-3 nederlaag geleden. In de eerste helft hadden de Domstedelingen de grootste moeite met de Friese tegenstander. FC Utrecht O16 kreeg maar geen druk op de opbouw van de tegenstander. Met name op het middenveld was de aansluiting onvoldoende. Desondanks kreeg FC Utrecht O16 aanvallend de nodige mogelijkheden, want met name op links kwam de ploeg regelmatig door. In de afwerking was men echter slordig en vaak te gehaast. Cambuur ging wat zuiniger om met de kansen die zij kregen en liet uit een lange bal de 0-1 aantekenen. Hetgeen ook de ruststand was. Na rust was FC Utrecht O16 aanvallend de betere ploeg en schiep zich genoeg mogelijkheden om de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. De Friese tegenstander bleef echter dreigend via de omschakeling waarbij de Utrechtse verdediging zich te vaak het kaas van het brood liet eten. En als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel, aldus een oude voetbalwet. Aan de Utrechtse linkerkant werd niet scherp verdedigd en de voorzet van rechts kon door de Friese linksbuiten vrij worden ingeschoten voor de 0-2. Het siert de Domstedelingen dat zij bleven knokken voor een goed resultaat. Dat resulteerde even later binnen een korte tijdsperiode in de gelijkmaker. Eerst was er Matyas Havelka met de aansluitingstreffer en twee minuten later rondde spits Remiyan Muthuccumaru een voorzet van Björn Menzo af voor de 2-2. Vlak voor tijd had Djalil El Makrinin zelfs met iets meer doorzettingsvermogen voor 3-2 moeten zorgen. Helaas viel de winnende treffer aan de andere kant en opnieuw zag de linker verdedigingsflank van de Utrechters er niet goed uit. De voor de zieke trainer/coach Jasper Somsen ingevallen Robin Pronk was na afloop in de kleedkamer helder in zijn analyse: “aanvallend hebben we het prima gedaan, zat mogelijkheden gecreëerd, wellicht iets te weinig benut, maar verdedigend zagen we, en dat geldt voor het hele team, er de gehele wedstrijd niet goed uit.”

“20  0-1  Wessel van der Goot

“47  0-2  Danyello Look

“57  1-2  Matyas Havelka

“59  2-2  Remiyan Mutthuccumaru

“77  2-3  Annis Titawanno

Opstelling FC Utrecht O16:

Remco Neu, Pascal van Leerdam, Frederick Reuter, Viggo Plantinga, Andres Verstoep, Kenji Goes (“59 Lebron Campagne), Björn Menzo (“73 Youssif Dikeni), Luuk van Hamersveld (“41 Djalil El Makrini), Remiyan Muthuccumaru (“59 Raynell Blanker), Matyas Havelka, Rayan El Miloudi.

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de andere thuiswedstrijden.