FC Utrecht O13 heeft de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van FC Volendam O13 winnend afgesloten. Op een regenachtig sportcomplex Zoudenbalch werden het 3-1 voor de Domstedelingen. Zonder echt te sprankelen én zonder echt in de problemen te komen won FC Utrecht O13 de wedstrijd.

FC Utrecht O13 wilde de goede fase waarin het zit een vervolg geven met een ijzersterkte wedstrijd. Afgelopen weken speelde de Onder 13 wedstrijden op het toernooi in Grubbenvorst, voor de competitie tegen PEC Zwolle O13 en in de doordeweekse wedstrijden tegen Alphense Boys O13 en Zeeburgia O13. Hierin was een duidelijke lijn qua ontwikkeling zichtbaar.

In de eerste helft was FC Utrecht O13 heer en meester tegen FC Volendam O13. Het speelde continu op de helft van de tegenstander en zette fel druk op de bal wanneer het even balverlies leed. Het grote veldoverwicht leidde niet tot al te veel kansen. Toch was het FC Utrecht O13 dat via een schot van afstand van Amir Lachkar op 1-0 kwam. FC Utrecht O13 probeerde met combinaties door de as om de verdediging van FC Volendam O13 te breken, terwijl juist daar weinig ruimte lag. De momenten dat het over de vleugels aanzette werd het wél gevaarlijk. Uit één van deze aanvallen scoorde Tyrell Dendoe de 2-0.

In de tweede helft beet FC Volendam O13 wat vaker van zich af door hoger druk te zetten. FC Utrecht O13 was ook in de tweede helft slordig en kansen werden niet goed uitgespeeld. Uit een vlot lopende aanval scoorde Givencio Gertrouw de 3-0. FC Volendam O13 deed hierna wat terug via een korte corner, 3-1. In de eindfase probeerde FC Volendam O13 nog aan te zetten, maar gevaarlijk werd het niet. Zo eindigde de sportieve wedstrijd in een 3-1 overwinning voor FC Utrecht O13.

Lees onder het verslag van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend.