Tim Spaan en Tygo van Splunteren versterken FC Utrecht eSports

21 september 2022

Aanwinsten komen uit in eDivisie, Christiaan van der Mark blijft aan als eSporter.

Tim Spaan en Tygo van Splunteren versterken FC Utrecht eSports. De FIFA-spelers komen over van respectievelijk Heracles Almelo en sc Heerenveen. Christiaan van der Mark, die sinds 2018 deel uitmaakt van het eSports-team van FC Utrecht, is in het nieuwe seizoen ook weer van de partij.

Spaan (22) komt uit Gendt en speelde afgelopen seizoen in de eDivisie namens Heracles Almelo. Hij combineert zijn carrière als eSporter met de HBO-studie Ondernemerschap en Retailmanagement.

De 20-jarige Van Splunteren is een Zutphenaar die tijdens de voorbije jaargang namens sc Heerenveen de eDivisie Finals bereikte. Hij studeert Marketing en Communicatie.

Woudenberger Van der Mark (22) begint aan zijn vijfde seizoen in het eSports-team van FC Utrecht. Hij zal zich naast zijn activiteiten als eSporter ook toeleggen op het maken van content voor de kanalen van FC Utrecht eSports. FC Utrecht-supporter Van der Mark studeert Commerciële Economie aan de Hogeschool Utrecht.

FC Utrecht werkt op eSports-vlak komend seizoen samen met Bundled. Dat is een eSports-organisatie die zich toelegt op het managen van eSporters wereldwijd. Daarnaast organiseert Bundled, dat de zaken van FC Utrecht’s nieuwe eSporters Spaan en Van Splunteren behartigt, ook eSports-evenementen.

Medio oktober gaat de eDivisie weer van start. In die competitie komen alle Eredivisieclubs uit en wordt de populaire game FIFA gespeeld. De eDivisie wordt sinds 2016/2017 gespeeld. Namens FC Utrecht zijn door de jaren heen Lode de Boo, Danny Hazebroek, Melvin Boere, Luca Schilder en Jaey Daalhuisen uitgekomen in die competitie. Van der Mark deed afgelopen seizoen op huurbasis bij Willem II ervaring op in de eDivisie.