Rayan El Azrak verlaat FC Utrecht

01 september 2022

Contract van middenvelder in goed overleg beëindigd.

De wegen van Rayan El Azrak en FC Utrecht scheiden. Het contract van de middenvelder is in goed onderling overleg gisterenavond (woensdag) beëindigd.

El Azrak verruilt in de zomer van 2016 de jeugdopleiding van Ajax voor die van FC Utrecht, na eerder zijn jeugdopleiding te hebben genoten bij Zeeburgia. De middenvelder maakt zijn officiële debuut in het betaalde voetbal op 17 augustus 2018 in de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Hij speelt 49 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong FC Utrecht. De tweede helft van seizoen 2021/2022 komt El Azrak op huurbasis uit voor VVV-Venlo, waar hij 14 duels speelt.

“De voorbereiding van dit seizoen was er een voor Rayan om zichzelf te laten zien in het eerste elftal. Vanwege de concurrentie op het middenveld, is het perspectief op speelminuten in het eerste elftal minimaal”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Rayan mag gezien zijn leeftijd geen minuten meer maken in Jong FC Utrecht, waardoor we samen tot de conclusie zijn gekomen dat het voor beide partijen beter is als Rayan zijn carrière elders vervolgt. De transfervrije status die hij bezit door het beëindigen van het contract maakt het makkelijker voor hem die stap te zetten. We bedanken Rayan voor zijn inzet voor onze club en wensen hem veel succes in het vervolg van zijn loopbaan.”