Lynden Edhart bezorgt beloftenploeg punt tegen Telstar

30 september 2022

Jong FC Utrecht toont veerkracht en pakt verdiend punt in Velsen-Zuid: 2-2.

De beloftenploeg heeft op een bijzondere avond (vrijdag) op bezoek bij Telstar een punt overgehouden aan het duel in Velsen-Zuid. Een strafschop van Derensili Sanches Fernandes zorgde ervoor dat de Utrechtse talenten in de tweede helft langszij kwamen waarna de zestienjarige Lynden Edhart in de slotfase één punt veilig stelde: 2-2.

Een bijzondere avond, dat zit zo: Wessel Kooy zit vanavond voor de derde keer bij de wedstrijdselectie van Jong FC Utrecht. Tot vanavond maakt de zeventienjarige centrumverdediger nog geen minuten in het betaald voetbal, maar daar komt tegen Telstar verandering in: Kooy maakt in Velsen-Zuid zijn debuut in de basis voor de beloftenploeg. De achttienjarige Jozhua Vertrouwd begint daarnaast voor het eerst in de basiself van Hoofdtrainer Darije Kalezic.

Moeizame start
De Domstedelingen hebben het lastig in de openingsfase van de wedstrijd in het BUKO Stadion in Velsen-Zuid. Na onoplettendheid in de Utrechtse defensie weet Telstar via David Min binnen twintig minuten de ban te breken. Hij schiet hard en laag buiten het bereik van doelman Calvin Raatsie raak: 1-0 voor de thuisploeg.

Speldenprikjes
Jong FC Utrecht deelt aan de andere kant wel een paar speldenprikjes uit maar voor veel gevaar zorgt dit niet. Sanches Fernandes komt een aantal keer gevaarlijk door over de rechtervleugel, maar in de laatste fase van die aanvallen is de beloftenploeg net niet doortastend genoeg. Ook afstandsschoten van Mees Rijks en Yuya Ikeshita leveren geen doelpunt op. Beide ploegen gaan vervolgens rusten met een 1-0 tussenstand in het voordeel van Telstar.

Vermakelijk tweede bedrijf
In een vermakelijke tweede helft meldt de beloftenploeg zich steeds vaker op de helft van De Witte Leeuwen. Dat resulteert ook in de gelijkmaker, Jozhua Vertrouwd wordt op weg naar het doel van keeper Ronald Koeman Junior gevloerd en arbiter Wouter Wiersma wijst gedecideerd naar de stip. Sanches Fernandes gaat vervolgens achter de bal staan en schiet feilloos raak: 1-1!

Snelle tegentreffer
Lang van dat doelpunt kan Jong FC Utrecht helaas niet genieten. Nog geen zestig seconden na de treffer van Sanches Fernandes is het Christos Giousis die Telstar alweer op voorsprong zet: 2-1. Na debutant Wessel Kooy mag ook Olivier van Eldik proeven van het betaald voetbal. Hij komt in de slotfase van de wedstrijd in de ploeg voor basisdebutant Jozhua Vertrouwd.

Zestienjarige Edhart maakt gelijk
De wedstrijd nadert zijn einde en de Utrechtse talenten zetten alles op alles om nog een punt uit het vuur te slepen en met succes. Een prachtige actie van de zestienjarige invaller Edhart levert de beloftenploeg een punt op. Het is tevens het eerste doelpunt van Edhart voor Jong FC Utrecht. In diezelfde slotfase moet Jong FC Utrecht nog even verder met tien man, wanneer Albert Lottin met rood van het veld moet.

Almere City FC op bezoek in Utrecht
Over een week treedt de ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic weer aan in de Keuken Kampioen Divisie. Op Sportcomplex Zoudenbalch ontvangen de Utrechtse talenten dan Almere City FC. Er wordt dan wederom om 20.00 uur afgetrapt met de Flevolanders.

Telstar – Jong FC Utrecht 2-2 (1-0)
20. David Min 1-0
64. Derensili Sanches Fernandes 1-1, strafschop
65. Christos Giousis 2-1
84. Lynden Edhart 2-2

Gele kaarten: Anass Najah (Telstar), Yuya Ikeshita, Dion Versluis en Jozhua Vertrouwd (Jong FC Utrecht).

Rode kaart: Albert Lottin (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 1.644

Scheidsrechter: Wouter Wiersma.

Opstelling Telstar: Ronald Koeman, Mitch Apau, Özgür Aktas, Delvechio Blackson (90. Yael Liesdek), Glynor Plet, Christos Giousis, Tom Overtoom, Jay Kruiver (90. Jonathan Mulder), David Min (74. Koen Blommesteijn), Anass Najah (90+3. Quinten van den Heerik), Thomas Oude Kotte.

Opstelling Jong FC Utrecht: Calvin Raatsie, Julliani Eersteling, Wessel Kooy (62. Reda Akmum), Rick Meissen, Christopher Mamengi, Yuya Ikeshita (77. Lynden Edhart), Albert Lottin, Eliano Reijnders, Derensili Sanches Fernandes, Jozhua Vertrouwd (85. Olivier van Eldik), Mees Rijks (62. Dion Versluis).